Πολιτική|21.05.2019 23:50

Εκλογές 2019: Τελευταίες εκτιμήσεις και προβλέψεις για τις μάχες σε όλη τη χώρα

Newsroom

Βρισκόμαστε λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις της Κυριακής, 26 Μαΐου, όταν για πρώτη φορά στην ελληνική Ιστορία θα στηθούν τέσσερις διαφορετικές κάλπες (Ευρωβουλή, περιφέρειες, δήµοι, κοινότητες).

Το «Εθνος» αναλύει τη «µάχη» των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας. Από τη Μακεδονία και τη Θράκη έως και την Κρήτη και τα υπόλοιπα νησιά.

Στην Αττική, αναμένεται μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, καθώς στη συντριπτική πλειονότητα των δήμων και των περιφερειών, ελάχιστοι υποψήφιοι φαίνεται ότι θα εξασφαλίσουν από τον πρώτο γύρο το πολυπόθητο 51% των ψήφων.

Όσον αφορά τη Μακεδονία, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η «μάχη» για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης με τους Νίκο Ταχιάο, Γιώργο Ορφανό και Κατερίνα Νοτοπούλου να φαίνεται πως έχουν πάρει σαφές προβάδισµα από τους υπόλοιπους υποψηφίους. 

Στην υπόλοιπη περιφέρεια τα πράγματα δεν είναι παντού ξεκάθαρα, καθώς πολλές συμμαχίες αλλά και ανεξάρτητοι υποψήφιοι έχουν ανακατέψει την «τράπουλα» των εκλογών. Στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο οι εκλογικές «μάχες» φαίνεται να αποκτούν νέο ενδιαφέρον, ενώ στη Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη η κατάσταση μοιάζει να ξεκαθαρίζει.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη μάχη στην Αττική.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη μάχη στη Βόρεια Ελλάδα

ΠεριφέρειαΘεσσαλονίκηΑττικήΜακεδονίαΔημοτικές εκλογές