Βρώµικα παιχνίδια από κύκλους της Τουρκίας
NewsroomΒρώµικα προεκλογικά παιχνίδια µε ψευδή στοιχεία, απολύτως ανυπόστατες καταγγελίες και... λάθος µεταφράσεις επιλέγουν να παίξουν περιθωριακοί κύκλοι στη γείτονα Τουρκία, βάζοντας µάλιστα στο στόχαστρο των εσωτερικής κατανάλωσης αντιπαραθέσεών τους και την εφηµερίδα «Εθνος».
«Πρόθυµοι» εθνικιστές δηµοσιογράφοι της Τουρκίας υποστηρίζουν ότι το «Εθνος» ήταν εκείνο που παρουσίασε πρώτο τον Εκρέµ Ιµάµογλου ως «Ελληνα», δίνοντας έτσι τροφή σε µια κόντρα που έχει ξεσπάσει πλέον στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η εφηµερίδα «Εθνος» έχει αναφέρει τον Ιµάµογλου ως «ποντιακής καταγωγής», στο πλαίσιο ανταπόκρισης που δηµοσίευσε στις 6 Απριλίου από τις δηµοτικές εκλογές του περασµένου Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, υπό τον τίτλο «Μια ηµέρα µε τον Πόντιο που πήρε την Πόλη από τον Ερντογάν».
- Οι βολές του Δένδια, οι υπουργοί που ζήτησαν επιστροφή Σαμαρά-Καραμανλή και η ημερομηνία ανακοίνωσης του κόμματος Τσίπρα
- Από το «σπίτι με ένα μισθό» στα «ίδια κεφάλαια»: Πώς άλλαξε η πρόσβαση στη στεγαστική πίστη από το 2007 έως το 2026
- Επιστροφή στα... τελεσίγραφα από τον Τραμπ: Οι πέντε όροι των ΗΠΑ και οι «κόκκινες γραμμές» του Ιράν
- Ο νομπελίστας Ορχάν Παμούκ στα Χανιά - Ένας συγγραφέας ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση