Αλλάζει ο Κανονισμός της Βουλής μετά το επεισόδιο Γεωργιάδη-Κωνσταντοπούλου: Ρητή απαγόρευση βιντεοσκόπησης στους χώρους του Κοινοβουλίου
Αφροδίτη ΓκόγκογλουΜετά το χθεσινό (18/03) επεισόδιο μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Άδωνι Γεωργιάδη στην Ολομέλεια, αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής προανήγγειλε ο Νικήτας Κακλαμάνης, σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
«Ο Ποινικός Κώδικας απαγορεύει τη βιντεοσκόπηση χωρίς συναίνεση»
Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, μετά το Πάσχα έρχονται «σημειακές αλλαγές στον Κανονισμό». Ο κ. Κακλαμάνης διευκρίνισε ότι προβλέπεται ρητή απαγόρευση βιντεοσκόπησης όχι μόνο στην Ολομέλεια, αλλά και σε όλες τις επιτροπές, όπως και στους διαδρόμους.
Ο ίδιος, εξήγησε πως είναι ένα μέτρο που πρέπει να ψηφιστεί τώρα καθώς, πριν 40 χρόνια, όταν φτιάχτηκε ο Κανονισμός, «δεν υπήρχαν καν κινητά, δεν μπορούσε να είχε προβλεφθεί η απαγόρευση βιντεοσκόπησης και φωτογράφισης». «Ο Ποινικός Κώδικας όμως απαγορεύει τη βιντεοσκόπηση χωρίς συναίνεση», πρόσθεσε και είπε πως, οι αλλαγές, που είναι υπό επεξεργασία, θα προβλέπουν αυστηροποίηση των ποινών για τους παραβάτες.
- ΕΟΠΥΥ: Δύο νέες εφαρμογές στο κινητό για αξιολόγηση υπηρεσιών και ιατρικό φάκελο
- Ο Μητσοτάκης θέλει σε ειδικό ρόλο τον Μεϊμαράκη, ο στόχος του Ανδρουλάκη και τα μηνύματα του υπουργικού
- Κυκλοφοριακό στην Αττική: Μποτιλιάρισμα 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον Κηφισό
- Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: «Μπλε κύμα» ή νέα έκπληξη; Οι κάλπες που θα καθορίσουν τα δύο τελευταία χρόνια του Τραμπ