Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Ιρανό ΥΠΕΞ: «Πλήρης σεβασμός στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας»
NewsroomΤηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικων του Ιράν Σεγέντ Αμπάς Αραγτσί είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.
Σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε την ανάγκη για διπλωματική λύση και για πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας.
Σύμφωνα με διεθνή μέσα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης «εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για τις συνέπειες του πολέμου, ιδιαίτερα όσον αφορά την ασφάλεια και τις οικονομικές του επιπτώσεις, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ειρήνη και η σταθερότητα θα επιστρέψουν στην περιοχή το συντομότερο δυνατό».
Ο Αραγτσί, από την πλευρά του, «επισήμανε ότι η ανασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ οφείλεται στη στρατιωτική επιθετικότητα των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν».
Πρόσθεσε ότι το Ιράν «έχει υιοθετήσει ένα σύνολο μέτρων» σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο «για να αποτρέψει τους επιτιθέμενους και τους συνεργάτες τους από το να κάνουν κατάχρηση αυτής της θαλάσσιας οδού για την προώθηση των παράνομων και επιθετικών στόχων τους κατά του Ιράν», σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
- «Είμαι μια απλή τραγουδίστρια»: Η Μαρινέλλα μέσα από τα δικά της λόγια - Οι σταθμοί της ζωής της και τα αξέχαστα τραγούδια της
- Το χρονικό της τραγωδίας με τους δύο νεκρούς στην Εγνατία Οδό - Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το τροχαίο
- Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή για το τραυματισμένο βρέφος στην Πάτρα - Στα χέρια του εισαγγελέα το πόρισμα
- «Η εφεύρεση της χρονιάς»: Κουβανός έφτιαξε... καρβουνοκίνητο αμάξι ως απάντηση στο πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ