Πολιτική|23.05.2019 07:55

Πυρά Φώφης Γεννηµατά κατά ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας

Φώφη Γιωτάκη

Σφοδρή επίθεση τόσο προς τον Αλέξη Τσίπρα όσο και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τους οποίους κατηγόρησε για επιχείρηση υφαρπαγής προοδευτικών ψηφοφόρων, εξαπέλυσε χθες βράδυ η Φώφη Γεννηµατά από το βήµα της κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης του ΚΙΝΑΛ στην Αθήνα.

Η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής, απευθυνόµενη στους συγκεντρωµένους στην Πλατεία Κοτζιά, χαρακτήρισε «δήθεν µονοµάχους» τους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν∆ και κατασκευασµένη την πόλωση. H κυρία Γεννηµατά έσπευσε να αποδυναµώσει µάλιστα το σενάριο περί εκλογικού ντέρµπι την Κυριακή, αποδίδοντας σαφείς σκοπιµότητες στους «εµπνευστές» του. Οπως είπε, «στήνουν το κόλπο της δήθεν µικρής διαφοράς και για τις τρεις κάλπες. Μιλούν για ντέρµπι. Είναι fake news, είναι παγίδα για να πάρουν προοδευτικούς ψηφοφόρους από µας την τελευταία στιγµή.

Οµως όλοι καταλαβαίνουν. Γυρίστε τους την πλάτη» τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, καταχειροκροτούµενη σε µία γεµάτη πλατεία. Συνεχίζοντας στον ίδιο επιθετικό τόνο, η Φ. Γεννηµατά υπογράµµισε ότι «Τσίπρας και Μητσοτάκης παίζουν συνειδητά το παιχνίδι της πόλωσης, στην πλάτη του ελληνικού λαού. Με λίγη βοήθεια από τους φίλους τους, που λέει και το τραγούδι. Τη δηµόσια τηλεόραση και άλλα µέσα ενηµέρωσης, που προσπαθούν να πείσουν ότι οι εκλογές είναι παιχνίδι για δύο». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, όπως είναι προφανές, επιδιώκει να αποκρούσει κάθε ενδεχόµενο διαρροής ψηφοφόρων µέσα στο τελευταίο τριήµερο.

Με τη χθεσινή δε οµιλία της έδειξε µάλιστα αποφασισµένη να µην αποφύγει ακόµα και καυστικές αναφορές εναντίον των αντιπάλων της. Απευθυνόµενη προς τον πρωθυπουργό, του διαµήνυσε να µην ξεχάσει «την επόµενη φορά που θα θυµηθεί τον Αρη Βελουχιώτη, να έχει στο πλάι του την κυρία Κουντουρά», ενώ στρέφοντας τα βέλη της προς τον κ. Μητσοτάκη τόνισε: «Οι ψυκτικοί στο Περιστέρι, οι εισοδηµατίες στην Εκάλη». Η οµιλία της κυρίας Γεννηµατά στην Αθήνα έκλεισε µε άνοιγµα προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες και ειδικά προς τους νέους, τις γυναίκες και όσους αµφιταλαντεύονται.

Φώφη ΓεννηματάΣΥΡΙΖΑΝέα ΔημοκρατίαΚΙΝΑΛ