Πολιτική|16.04.2026 17:14

Στον «Ευαγγελισμό» ο Μητσοτάκης για να ενημερωθεί για την υγεία του Μυλωνάκη

Newsroom

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη μετέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τριτολογίας του στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ παραμένει σε σταθερή κατάσταση, διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε λιποθυμικό επεισόδιο στο Μέγαρο Μαξίμου χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια του πρωινού καφέ. Αμέσως μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου οι γιατροί μετά από εξετάσεις, διαπίστωσαν εγκεφαλικό ανεύρυσμα, με αποτέλεσμα ο κ. Μυλωνάκης να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκε μια ελάχιστα επεμβατική παρέμβαση που ονομάζεται εμβολισμός - στοχεύει στην απόφραξη παθολογικών αγγείων, ανευρυσμάτων, αγγειακών δυσπλασιών ή στη διακοπή παροχής αίματος σε όγκους - και η οποία σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας, «πήγε πολύ καλά».

Κρίσιμες οι επόμενες 10 ημέρες

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ σύμφωνα με γιατρούς.

Για την κατάσταση της υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη μίλησε χτες ο γιατρός που τον χειρούργησε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, δηλώνοντας ικανοποιημένος από την επέμβαση.

Όπως είπε ο Ευτύχιος Αρχοντάκης στον ΑΝΤ1, «οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες» και «πρέπει να ξεπεραστούν κάποιοι κίνδυνοι». Τόνισε ότι καθαρή εικόνα για την κατάστασή του θα έχουν οι γιατροί αφού περάσουν 10 ημέρες. «Θα είναι 10 μέρες αγωνίας», εξήγησε. «Δράσαμε γρήγορα, το ανεύρυσμα αποκλείστηκε αμέσως», είπε ο κ. Αρχοντάκης που δήλωσε ικανοποιημένος από την επέμβαση που πραγματοποιήθηκε.

Σημείωσε παράλληλα ότι οι διεθνείς οδηγίες αναφέρουν ότι οι γιατροί πρέπει να δράσουν εντός 48 ωρών από το επεισόδιο και σημείωσε ότι οι πιθανότητες ρήξης είναι πιο πολλές τις πρώτες ώρες.

Το χρονικό

Όλα έγιναν περίπου στις εννέα το πρωί της Τετάρτης(15/4), στη διάρκεια του λεγόμενου «πρωινού καφέ» στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί ο Γιώργος Μυλωνάκης υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και παράλληλα με τις προσπάθειες να τον συνεφέρουν εκλήθη ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Μέχρι αργά το απόγευμα συνεχίζονταν οι προσελεύσεις στελεχών της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας στον «Ευαγγελισμό», όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ο Γιώργος Μυλωνάκης. Αμέσως μετά τη διακομιδή του κ. Μυλωνάκη, στο νοσοκομείο έφτασαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τον επισκέφτηκε δυο φορές και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ειδήσεις τώραεγκεφαλικόΓιώργος ΜυλωνάκηςΕυαγγελισμόςΚυριάκος Μητσοτάκης