Πολιτική|24.05.2019 09:06

Αυλαία µε προγραµµατική αντεπίθεση από τη Νέα Δημοκρατία

Σπύρος Μουρελάτος

Αισιοδοξία επικρατεί στην ηγετική οµάδα της Νέας Δηµοκρατίας για το εκλογικό αποτέλεσµα της Κυριακής. Αποκωδικοποιώντας τα µηνύµατα των τελευταίων 24ώρων από όλη την Ελλάδα, αλλά και τα ευρήµατα των δηµοσκοπήσεων, κυλιόµενων και µη, έµπειροι κοµµατικοί παράγοντες συµπεραίνουν πως «η παροχολογία του Μεγάρου Μαξίµου και τα εκβιαστικά διλήµµατα µε τα οποία τη συνόδευσε δεν απέδωσαν τα αναµενόµενα».

Σηµειώνεται, µάλιστα, ότι η δηµοσκοπική διαφορά ανάµεσα στα δύο κόµµατα συντηρήθηκε σε απαγορευτικά για οποιαδήποτε προσδοκία ανατροπής ή αντιστροφής του κλίµατος επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός πως ο πρόεδρος της Ν∆ δεν αναφέρθηκε ούτε µία φορά στον κ. Τσίπρα κατά την προεκλογική εκδήλωση στο Περιστέρι, επιθυµώντας να σηµατοδοτήσει πως ο πρωθυπουργός είναι πλέον το χθες και πως ο ίδιος προτιµά να µιλά για το αύριο του τόπου. Τα τελευταία 24ωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να υπογραµµίσει τη φιλολαϊκή διάσταση της προγραµµατικής του πρότασης, επιχειρώντας να ταυτίσει δεσµεύσεις του στους τοµείς της Οικονοµίας, της Ασφάλειας, της Υγείας και της Παιδείας µε τις ανάγκες και τις ελπίδες όλων των Ελλήνων.

Ευκαιρίες για όλους

«Φιλοδοξώ να δώσω λύσεις στα προβλήµατα όλων των συµπολιτών µου, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Για να πάµε όλοι µαζί µπροστά. Με µία πολιτική αλλαγή που φέρνει ευκαιρίες, επενδύσεις, ανάπτυξη, καλές δουλειές για όλους» επεσήµανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν∆ από το Περιστέρι, όπου έκλεισε την προεκλογική του δραστηριότητα στο Λεκανοπέδιο. Η πρωτοβουλία άλλωστε του κ. Μητσοτάκη να απευθυνθεί στο σύνολο του εκλογικού σώµατος από τη Δυτική Αττική δεν είναι τυχαία, καθώς επιχείρησε και δι’ αυτής της κίνησης να εξουδετερώσει ένα από τα κεντρικά προεκλογικά διλήµµατα του Μεγάρου Μαξίµου, που αποπειράται να ταυτίσει τη Ν∆ µε τις ελίτ.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ν∆ εντείνει το πρέσινγκ στους ψηφοφόρους του Κινήµατος Αλλαγής, του Ποταµιού, αλλά και σε όλους όσοι νιώθουν πλέον προδοµένοι από τη σηµερινή κυβέρνηση. «Οι παλιές διαφορές δεν έχουν νόηµα τώρα. Και βέβαια, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάµεσα στην αλήθεια και το ψέµα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαµβάνοντας πως η Ν∆ καταθέτει ενώπιον των πολιτών τη µόνη αυθεντικά προοδευτική πρόταση που µπορεί να δροµολογήσει την πολιτική αλλαγή.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μακεδονία το τελευταίο 48ωρο της προεκλογικής περιόδου αποτελεί για το «γαλάζιο» επιτελείο ισχυρή υπόµνηση των άκρως επιζήµιων για τα εθνικά συµφέροντα συνεπειών της Συµφωνίας των Πρεσπών. Μολονότι, όπως επισηµαίνουν στην Πειραιώς, το κυβερνητικό στρατόπεδο απέφυγε επιµελώς να αναφερθεί στο Σκοπιανό καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο πρόεδρος της Ν∆ αντιλαµβάνεται πως ο επώδυνος εθνικός συµβιβασµός θα αποτελέσει βασικό εκλογικό κριτήριο για τα 2/5 των ψηφοφόρων.

Οπως αναµένεται, ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραµµίσει εκ νέου πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση των εθνικών δικαίων αλλά και των συµφερόντων των ελληνικών επιχειρήσεων.

Δημοτικές εκλογέςΕυρωεκλογέςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατία