Πολιτική|24.05.2019 11:00

Ευρωεκλογές: Tη Δευτέρα θα ξέρουµε τους ευρωβουλευτές

Άρης Χατζηγεωργίου

Την υπόσχεση ότι οι εκλεγόµενοι ευρωβουλευτές θα ανακοινωθούν την ερχόµενη Δευτέρα και δεν θα φθάσει Τετάρτη, όπως συνέβη το 2014, εξέφρασαν οι υπεύθυνοι της Singular Logic στο περιθώριο της χθεσινής ενηµέρωσης για τη λειτουργία των συστηµάτων µετάδοσης αποτελεσµάτων. Ωστόσο, στη διάρκεια της επίσηµης παρουσίασης παρέµειναν επιφυλακτικοί για την ώρα που θα µεταδοθεί µια ασφαλής εκτίµηση για τα ποσοστά που θα εξασφαλίσουν τα κόµµατα για την Ευρωβουλή.

«Εξαρτάται από τον ρυθµό µετάδοσης που θα επιτευχθεί εκ µέρους των εφορευτικών επιτροπών ανά τη χώρα» έλεγε εκ µέρους της εταιρείας ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Γιάννης Θεοδωρόπουλος, αποφεύγοντας να επαναλάβει ότι θα επιτευχθεί µετάδοση ασφαλούς εκτίµησης µέσω του συστήµατος SRT γύρω στις 21.30-22.00 της Κυριακής.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος και ο διευθυντής Εργου της εταιρείας Ηλίας Γιαννίτσιος παρουσίασαν τις καινοτοµίες του νέου σάιτ των εκλογών (ekloges.ypes.gr), που θα επιτρέπει στον καθένα να έχει άµεση εικόνα από το κινητό ή τον υπολογιστή του. Εκτός των αποτελεσµάτων, όπου αναµένεται να προηγηθεί η µετάδοση για τις ευρωεκλογές, τους δήµους της Αττικής και τους µεγάλους δήµους της περιφέρειας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα), µέσω του σάιτ θα παρέχεται η δυνατότητα να δει κανείς σύνθετες πληροφορίες, όπως το πού πάει καλύτερα κάθε κόµµα µε χρωµατική απεικόνιση σε ψηφιακό χάρτη.

Ενηµέρωση

Σε αντίθεση µε προηγούµενες αναµετρήσεις, κατά τις οποίες έρχονταν πρώτα τα αποτελέσµατα από µικρά τµήµατα στην επαρχία, ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι αυτήν τη φορά αναµένεται να προηγηθεί η Αττική, καθώς έχουν µοιραστεί 9.600 τάµπλετ (έναντι 7.000 στην υπόλοιπη χώρα) µέσω των οποίων οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα ενηµερώνουν απευθείας το Κέντρο Μετάδοσης.

Μέσω των ίδιων συσκευών θα σταλούν και τα αποτελέσµατα σταυροδοσίας των ευρωεκλογών, ενώ ταυτόχρονα η Singular Logic έχει ανοίξει την εφαρµογή της σε όλες τις περιφερειακές ενότητες για να µην προκύψουν τα λάθη που συνέβησαν το 2014 και ανάγκασαν σε αλλεπάλληλες διασταυρώσεις πριν προκύψει η οριστική λίστα των εκλεγοµένων τρεις µέρες αργότερα, την Τετάρτη µετά την Κυριακή των εκλογών.

Ευρωεκλογές