Εκλογές 2019: Πώς ψηφίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών
NewsroomΤην Κυριακή 26 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και οι ευρωεκλογές, ενώ χιλιάδες άνθρωποι θα προσφύγουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Πώς όμως ψηφίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών; Η απάντηση στο ρεπορτάζ της πρωινής εκπομπής του Open TV «Ώρα Ελλάδος 07:00». «Έχω πολλά χρόνια να ψηφίσω. Τα δικά μου εκλογικά δικαιώματα καθώς και του γιου μου είναι στην Κάλυμνο. Δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε απευθείας από την Κίναρο ούτε και από την Αμοργό μιας και δεν υπάρχει απευθείας δρομολόγιο για την Κάλυμνο. Θα πρέπει να πάμε πρώτα στην Αμοργό, από εκεί στο λιμάνι του Πειραιά και ύστερα από εκεί θα ταξιδέψουμε στην Κάλυμνο» λέει στην εκπομπή η κ. Ειρήνη από την Κίναρο.
Ο Νίκος Τρικιλής από την Ψέριμο αποκάλυψε ότι οι κάτοικοι του μικρού νησιού δεν ψηφίζουν σε σχολείο, αλλά στο ιατρείο. Μάλιστα πρόσθεσε ότι έχουν ψηφίσει ακόμα και στην... εκκλησία. «Σχεδόν δέκα χρόνια ψηφίζουμε στον ξενώνα της εκκλησίας. Τώρα θα ψηφίσουμε στο ιατρείο. Αυτό δεν είναι ωραίο. Καλύτερα στον ξενώνα».
Η Νίκη Χονδρόγιαννου από την Τέλενδο των είκοσι μόνιμων κατοίκων λέει στην εκπομπή ότι «η Κάλυμνος είναι πάρα πολύ κοντά με το καραβάκι. Σε δύο λεπτά περνούν απέναντι».
- Φόβοι στη Γερμανία για πρωτιά του ακροδεξιού AFD: Οι κρίσιμες κάλπες που μπορούν να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό
- Μαρινάκης στο ethnos.gr: «Μόνιμα μέτρα άνω του 1 δισ. ευρώ - Εξαπάτηση τα όσα είπε ο Τσίπρας»
- Achaia Clauss: Σώθηκαν το ιστορικό αρχείο και τα σπάνια κρασιά - Η ανακοίνωση μετά την καταστροφική φωτιά
- Ρωτήσαμε το ChatGPT, το Gemini, το Claude και το DeepAI ποια 5 επαγγέλματα θα χαθούν... και ανησυχούμε