Καστανίδης: Απειλούσαν μέχρι και οργανώσεις για να μη με προσκαλούν ως ομιλητή
NewsroomΓια την απόφαση του να παραιτηθεί από το ΠΑΣΟΚ μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο πρώην υπουργός, Χάρης Καστανίδης. Ο κ. Καστανίδης έκανε λόγο για «επεμβάσεις» και «απειλές» σε οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, με σκοπό να μην προσκληθεί ο ίδιος ως ομιλητής.
«Οδηγήθηκα αναγκαστικά στην παραίτηση»
Ειδικότερα, ανέφερε πως η απόφασή του δεν ήταν αιφνιδιαστική, αλλά αποτέλεσμα συνεχών πιέσεων και ενεργειών που – όπως υποστήριξε – κατέστησαν σαφές ότι η παρουσία του δεν ήταν επιθυμητή. «Όταν σου δείχνουν με κάθε τρόπο ότι δεν σε θέλουν στο κόμμα στο οποίο έχεις αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής σου, οδηγείσαι αναγκαστικά σε παραίτηση», σημείωσε.
Έκανε μάλιστα λόγο για παρεμβάσεις και πιέσεις σε κομματικές οργανώσεις ώστε να μην προσκαλείται ως ομιλητής, ενώ τόνισε ότι μετά τις εκλογές του 2023 δεν του ανατέθηκε ποτέ η παρουσίαση θέσεων, παρά το γεγονός ότι ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.
«Μετά από τις εκλογές του 2023 και ύστερα, παρότι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, δεν κλήθηκα ποτέ για να αναλάβω παρουσίαση θέσεων του κινήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όσο για όσα δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την αποχώρησή του, ο ίδιος αναφέρθηκε και σε παλαιότερες στιγμές της πολιτικής του πορείας, επισημαίνοντας ότι το 1997 παραιτήθηκε οικειοθελώς από υπουργός, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, καταγγέλλοντας ζητήματα διαφάνειας. Παράλληλα, υπενθύμισε τα γεγονότα του 2012, όταν – όπως είπε – 31 βουλευτές διαγράφηκαν αιφνιδιαστικά με αφορμή το Μνημόνιο.
Αναφορικά με την υπόθεση του 1982, είπε πως εκείνη την εποχή έπαιζε τρέιλερ σε ραδιοφωνικό σταθμό, που τον εμφάνιζε να επιθυμεί την απομάκρυνση του Ανδρέα Παπανδρέου. «Όταν άκουσαν τη συνέντευξη κατάλαβαν το λάθος τους» είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ, αλλά από το κόμμα Ανδρουλάκη»
Επανέλαβε στη συνέχεια ότι δε φεύγει από το ΠΑΣΟΚ, αλλά «από το κόμμα Ανδρουλάκη», τονίζοντας πως όταν μετά τις Ευρωεκλογές του 2024 τέθηκε θέμα ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη, εκείνος δεν ανήκε σε αυτήν την κατηγορία που αμφισβήτησαν τον πρόεδρο, παρότι «αποκλεισμένος από το κόμμα».
Τέλος, απαντώντας σε φήμες που φέρουν τον ίδιο σε επικοινωνία με άλλα κόμματα ο κ. Καστανίδης το διέψευσε. «Θα παραμείνω στην πολιτική ζωή του τόπου μόνος, πολλές φορές έχω πάρει μοναχικές αποφάσεις» κατέληξε.
Ανδρουλάκης: Πολιτική δεν είναι μόνο η Βουλή
Ο Χάρης Καστανίδης απάντησε σε συνέντευξη που έδωσε χτες το βράδυ στον Alpha ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε επισημάνει πως «στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πήραμε μια απόφαση σχεδόν με ομοφωνία -συμμετείχαν πάνω από 5.000 σύνεδροι-: Για τους βουλευτές πέντε θητείες και όχι περισσότερο, για τους ευρωβουλευτές τρεις θητείες, για τους Προέδρους τριτοβάθμιων οργανώσεων τρεις θητείες. Δεν το κάναμε για τον κ. Καστανίδη, αφορά πάρα πολλούς, ακόμη κι εμένα που ήμουν ευρωβουλευτής».
Σημείωσε δε πως «το κάναμε για να στείλουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι η πολιτική δεν είναι μόνο η Βουλή, η Ευρωβουλή και τα "προεδριλίκια". Και εδώ υπάρχει ένα ερώτημα: ο κ. Καστανίδης ήρθε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για να διαφωνήσει; Δεν ήρθε καν, άρα τι συζητάμε;»
Ααπαντώντας, δε, στους αρχικούς χαρακτηριστισμούς πυ του απέδωσε ο Χάρης Καστανίδης, ο Νίκςο Ανδρουλάκης είπε πως «δεν είναι η πρώτη φορά, είναι συνεπής. Με τα ίδια λόγια έχει επιτεθεί και στον Ανδρέα Παπανδρέου και στον Κώστα Σημίτη. Γι’ αυτό, τον διέγραψε ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον απέπεμψε ο Κώστα Σημίτης και διέσπασε το ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου»
- Το δεκαήμερο των εσωκομματικών τριβών στην κυβέρνηση, η αποχώρηση του Καστανίδη και η αγκαλιά στον αποσυνάγωγο Λαζαρίδη
- Καλοκαίρι χωρίς γιατρούς στα νησιά: Ο μισθός που δεν καλύπτει ούτε τα βασικά έξοδα και τα εξαντλητικά ωράρια
- «Γκρεμίζεται» η ασταθής εκεχειρία στο Ιράν: Το ενεργειακό διακύβευμα και η πίεση στις διαπραγματεύσεις με φόντο το Ορμούζ
- Πρόγνωση Μαρουσάκη: Επιστροφή σε ζέστη και αφρικανική σκόνη - Έρχονται μέχρι και 30άρια