Πολιτική|12.11.2018 10:55

Νέα Δημοκρατία: «Υπονόμευση της επόμενης μέρας»

Σπύρος Μουρελάτος

«Η χώρα και οι Ελληνες πολίτες πλήρωσαν ήδη πολύ ακριβά μία φορά την άνοδο του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Δεν αντέχουν να πληρώσουν και δεύτερη φορά την πτώση του» επέμεινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που κατηγόρησε τους κ. Τσίπρα, Καμμένο αλλά και το σύνολο της κυβέρνησης ότι δεν διαθέτουν ανάλογο σχέδιο και ότι απλώς αναπαράγουν τις χειρότερες παθογένειες της Μεταπολίτευσης.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβλέπει πίσω από την κυβερνητική επιδίωξη να προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διαβρώσει το κράτος και να υπονομεύσει το έργο της επόμενης διακυβέρνησης, και έχει ξεκαθαρίσει πως η ΝΔ δεν αναγνωρίζει, ούτε δεσμεύεται από τις εν λόγω πράξεις.

Κατά το Μοσχάτο η παρακμιακή πορεία της χώρας σε τομείς όπως η οικονομία, η ασφάλεια, η διαφάνεια και η Παιδεία αποτυπώνεται σε τέσσερα άρθρα μεγάλων εφημερίδων και περιοδικών του διεθνούς Τύπου, τα οποία μεταξύ άλλων καταρρίπτουν την... ειδυλλιακή εικόνα που πασχίζει να καλλιεργήσει στο εσωτερικό της χώρας η κυβερνητική προπαγάνδα.

«Ως φαίνεται, ο βασιλιάς του ψέματος, του λαϊκισμού και της προπαγάνδας είναι γυμνός, όταν δεν προστατεύεται από τα ελληνικά ΜΜΕ που ελέγχει» ανέφεραν «γαλάζιες» πηγές για τον πρωθυπουργό.

Σκοπιανό

Από την πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε για πολλοστή φορά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς την επαίσχυντη, καθώς, όπως επανέλαβε, εκχωρεί μακεδονική εθνότητα και γλώσσα.

Τέλος, στο Βελιγράδι βρίσκεται από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατόπιν πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Σέρβος πρόεδρος