Πολιτική|26.05.2019 21:05

Exit Poll ΕΡΤ στο 100%: 7,5 μονάδες διαφορά δίνει ο Ηλίας Νικολακόπουλος (vid)

Newsroom

Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί -Open, ANT1, Alpha, Star και ΣΚΑΪ- έδωσαν στη δημοσιότητα ένα κοινό exit poll, στις 19:00, το απόγευμα της Κυριακής, ενώ η ΕΡΤ αποφάσισε να προβάλει τη δική της εκλογική εκτίμηση, σε συνεργασία με την Kapa Research. Στο στούντιο της κρατικής τηλεόρασης βρέθηκε ο Ηλίας Νικολακόπουλος ο οποίος έδωσε μια πρώτη εικόνα της εκλογικής μάχης, βάσει αυτού του exit poll της ΕΡΤ, όπου τόνισε ότι αυτή η εκλογική μάχη «αποτελεί μια μεγάλη νίκη για τη Νέα Δημοκρατία».

Λίγο αργότερα, στη ζωντανή μετάδοση της εκπομπή της ΕΡΤ για τις εκλογές, ο πολιτικός αναλυτής έδωσε την πρόβλεψή του για το εκλογικό αποτέλεσμα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε πως το «πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία με 33%, ενώ η εκτίμηση για τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 25- 25,5%.

Τρίτο κόμμα ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7,5% και στη συνέχεια το ΚΚΕ με ένα ποσοστό 5,5 – 6%.

Πτώση για τη Χρυσή Αυγή που φαίνεται πως συγκεντρώνει το 5%, ενώ η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» του Κυριάκου Βελόπουλου φαίνεται πως μπαίνει στην ευρωβουλή με ένα ποσοστό γύρω στο 4%. 

Ερωτηματικό αποτελεί το ΜΕΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη για το αν θα καταφέρει να μπει στην ευρωβουλή, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα ακολουθούν με χαμηλά ποσοστά. Η δομή του αποτελέσματος φαίνεται να σταθεροποιείται», κατέληξε ο κ. Νικολακόπουλος.

exit pollεκλογές 2019