Πολιτική|26.05.2019 22:11

Θεσσαλονίκη-Exit Poll: Ταχιάος πρώτος, μάχη Ζέρβα-Νοτοπούλου για 2η θέση

Τίμος Φακαλής

Μουδιασμένα, χωρίς πανηγυρισμούς και κορναρίσματα στους δρόμους υποδέχτηκαν τα πρώτα αποτελέσματα του exit poll της εταιρείας Interview για το δήμο Θεσσαλονίκης τα περισσότερα επιτελεία των υποψήφιων δημοτικών παρατάξεων στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο εκλεκτός της ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος συγκεντρώνει ποσοστό από 22,6% εώς 27,6%. Ένα ποσοστό το οποίο, ναι μεν επιβεβαιώνει όλες τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημέρων, ωστόσο αφήνει ανοιχτό το παιχνίδι γι ατο β΄γύρο. Ντέρμπι και ανατροπή δείχνει η έρευνα της interview για την δεύτερη θέση την οποία διεκδικούν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και η Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Σύμφωνα με το exit poll της interview στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με ποσοστό 14,5% έως 18,5%, ακολουθούμενος από την Κατερίνα Νοτοπούλου με 13,1% έως 17,1%. 

O Γιώργος Ορφανός φαίνεται να μένει τέταρτος στην κούρσα με ποσοστό από 9% έως 13%. Ο Σπύρος Βούγιας είναι πέμπτος με ποσοστό από 5,7% έως 8,7%, ενώ ακολουθούν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με ποσοστό από 4,3% έως 7,3% και μετά ο Πέτρος Λεκάκης μεταξύ 3,1% και 5,1%.

Μιλώντας στο ethnos.gr συνεργάτες του Κωνσταντίνου Ζέρβα δήλωσαν ικανοποιημένοι για τα ευρήματα του exit poll προσθέτοντας ότι δικαιώθηκε η εκστρατεία τους όλο το προηγούμενο διάστημα η οποία άγγιξε όλα τα θέματα της πόλης.

Δημοτικές εκλογέςΝίκος Ταχιάος