Πολιτική|26.05.2019 23:01

Γιάνης Βαρουφάκης: «Τολμήσαμε να μιλήσουμε για την Ευρώπη» (vid)

Newsroom

«Ξεκινήσαμε από το μηδέν, κάναμε έναν ωραίο αγώνα, γνωρίσαμε από κοντά την αγωνία του Έλληνα, την αίσθηση της αδικίας και δώσαμε τη δυνατότητα σε όλους να συνασπιστούμε γύρω από ένα νέο τρόπο να κάνει κανείς πολιτική. Σήμερα το ΜέΡΑ έκανε μια μεγάλη αρχή. Θα συνεχίσουμε με προγραμματικό λόγο, δεν θα συμμετέχουμε ούτε μία στιγμή στη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την ανακοίνωση των exit polls για τις ευρωεκλογές.

«Όταν ανακοινώσαμε σε φίλους και αντιπάλους ότι σκοπεύαμε να δημιουργήσουμε ένα πανευρωπαϊκό ενιαίο κίνημα, που θα κατέβει σε πολλές χώρες ταυτόχρονα, "φίλοι" φοβήθηκαν ότι δεν έχουμε τους πόρους για να κάνουμε κάτι τέτοιο. Οι κυνικοί είπαν ότι κατεβαίνω στη Γερμανία γιατί δεν θέλω να εκτεθώ στον ελληνικό λαό στις εκλογές. Αυτό που αποδείξαμε, σήμερα, πανευρωπαϊκά είναι ότι αυτή η Ευρώπη έχει ανάγκη ένα πανευρωπαϊκό κίνημα. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για ν' ακούσει ένα προγραμματικό λόγο χωρίς σκανδαλολογία, χωρίς λασπολογία και χωρίς κοκορομαχίες», συνέχισε.

«Η κρίση είναι ευρωπαϊκή, όπως ευρωπαϊκό κόμμα είναι το ΜέΡΑ25. Όμως, αυτή η χώρα, αυτή η πατρίδα μας, έχει πληγεί από την ευρωπαϊκή κρίση πιο απάνθρωπα από οποιαδήποτε άλλη. Κάθε μέρα τα παιδιά μας φεύγουν. Όσο η Ελλάδα ερημοποιείται, την ώρα που οι κερδοσκόποι κάνουν πάρτι, εμείς έχουμε υποχρέωση, και πρόγραμμα, να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ανακουφιστούν οι συμπατριώτες μας, για να σταματήσει η ερημοποίηση της Ελλάδας, το φευγιό των παιδιών μας», συμπλήρωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25. 

ΕυρωεκλογέςΓιάνης Βαρουφάκηςεκλογές 2019