Πολιτική | 01.07.2026 08:56

Θεσσαλονίκη: Τρεις επιθέσεις με γκαζάκια σε αυτοκίνητα στελεχών της ΝΔ - Διασωληνωμένη η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα

Newsroom

Συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά τις τρεις διαδοχικές επιθέσεις με εμπρηστικούς μηχανισμούς σε αυτοκίνητα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, με μία από τις φωτιές που εκδηλώθηκαν να επεκτείνεται και σε πολυκατοικία, προκαλώντας τραυματισμούς και αναπνευστικά προβλήματα σε ενοίκους. Πολύ σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η μητέρα ενός εκ των στόχων, της πολιτεύτριας Α’ Θεσσαλονίκης, Αφροδίτης Νέστορα, καθώς νοσηλεύεται διασωληνωμένη. 

Στόχοι επιθέσεων με γκαζάκια έγιναν επίσης οι κατοικίες του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς και του πρώην βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης.

Στην περίπτωση της Αφροδίτης Νέστορα, η φωτιά εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στην πυλωτή της πολυκατοικίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην προσπάθειά της να σβήσει τη φωτιά, η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, υπέστη ελαφρά εγκαύματα, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η μητέρα της και οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή της. 

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με την ΕΡΤ, ξέσπασε φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα που επίσης βρίσκονταν στην πυλωτή πολυκατοικίας. Τα οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν στο κτίριο.

Πέντε ένοικοι αντιμετώπισαν προβλήματα στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά. Ένας εξ αυτών υπέστη εγκαύματα, ενώ άλλοι τρεις παρουσίασαν δυσκολίες στην αναπνοή εξαιτίας των καπνών και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή ιατρικής φροντίδας.

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου φωτιά εκδηλώθηκε σε Ι.Χ. που βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο κατοικίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

επίθεσηΝέα ΔημοκρατίαΘεσσαλονίκηειδήσεις τώραεπίθεση με γκαζάκιαγκαζάκιαφωτιά