Πολιτική|28.05.2019 16:04

Παραιτήθηκε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου

Newsroom

Παραιτήθηκε περίπου στις 14:00 η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η κυρία Μεγαλοοικονόμου υπέβαλε την παραίτησή της. 

Η κυρία Μεγαλοοικονόμου, έστειλε επιστολή και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπου εξηγεί τους λόγους αποχώρησής της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ethnos.gr επικοινώνησε με τη βουλευτή Πειραιά, η οποία αρκέστηκε να δηλώσει «θέλω να γίνω ανεξάρτητη».

Τώρα, όσον αφορά για τη χρονική στιγμή που αποφάσισε να παραιτηθεί, καθώς ο πρωθυπουργός πρόκειται να ανακοινώσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για εθνικές εκλογές, δεν ήθελε να σχολιάσει το timing της παραίτησής της.

Η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είχε δώσει το «ναι» της στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τον Ιανουάριο του 2018 εντάχθηκε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η πρώτη βουλευτής άλλου κόμματος που προσχώρησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του κοσμήματος στον Πειραιά, με καταστήματα στην Αργυρούπολη και στα Κύθηρα.

Σπούδασε λογιστικά και γραμματεία επιχειρήσεων και εργάστηκε από πολύ νεαρή ηλικία σε ναυτιλιακή εταιρεία. Όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια, είχε γραφτεί και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για να πάρει πτυχίο Νομικής, «αλλά πλέον έπαψε να είναι εξ αποστάσεως, θέλει παρακολούθηση μαθημάτων 12 εβδομάδων και δεν μπορώ να το κάνω». «Σκέφτομαι, όμως, να πάω σε μια σχολή δημοσιογραφίας γιατί θέλω να μάθω να εκφράζομαι και να γράφω τα άρθρα μόνη μου», είχε προσθέσει.

Η προσχώρησή της στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε στις 15 Ιανουαρίου, αφού προηγήθηκε επιστολή της στον πρωθυπουργό.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σας ενημερώνω ότι από τούδε και στο εξής η βουλευτής Β' Πειραιά κυρία Μεγαλοοικονόμου εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής», αναφέρει στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές - ποιοι εκλέγονται

ΣΥΡΙΖΑΘεοδώρα Μεγαλοοικονόμουπαραίτηση