Πολιτική|28.05.2019 22:26

Μεγαλοοικονόμου: Κουραμπιέδες, τσιφτετέλια και προαίσθημα σαββατογεννημένης

Γιάννης Πολίτης

H Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου έχει καταφέρει να μονοπωλήσει ουκ ολίγες φορές το πολιτικό σκηνικό μιας και η παρουσία της στα πολιτικά πράγματα έχει περάσει από... σαράντα κύματα. Το ethnos.gr κάνει αναδρομή στην πολιτική της σταδιοδρομία από την εκλογή της στη Β' Πειραιά με την Ένωση Κεντρώων τον Σεπτέμβριο του 2015, την ανεξαρτητοποίησή της από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, την προσχώρησή της στο ΣΥΡΙΖΑ και την εκ νέου ανεξαρτητοποίησή της.

Όταν έχασε το δρόμο για το βήμα της Βουλής

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στη Βουλή το 2016 η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου καλείται να ανέβει στο βήμα. Όμως για κάποιο λόγο με γοργό βήμα κινείται προς το προεδρείο αντί για το βήμα. Πολλοί βουλευτές άρχισαν να αναρωτιούνται για την κίνησή της. Αφού έφτασε στο προεδρείο αναζητούσε το μικρόφωνο. Εν τέλει κατάλαβε ότι βρισκόταν στο λάθος σημείο και κατέβηκε στο βήμα. Ο κ. Βαρεμένος που εκτελούσε χρέη προέδρου της υπέδειξε που έπρεπε να στηθεί για να μιλήσει, λέγοντας χαριτολογώντας: «Να συνοδεύσει κάποιος την κ. Μεγαλοοικονόμου στο βήμα». Η ίδια δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα γέλια της από το λάθος που υπέπεσε. 

Έφοδος στο γραφείο του Βασίλη Λεβέντη

Το ημερολόγιο έγραφε 18 Δεκεμβρίου 2017 και η ανεξάρτητη -τότε- βουλευτής πραγματοποιεί έφοδο στο γραφείο του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή -εκείνος απουσίαζε- και άρχισε να φωνάζει λέγοντας «είστε πουλημένοι», «ξεπουληθήκατε στη Νέα Δημοκρατία». Και όλα αυτά επειδή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε το παρών στο συνέδριο της ΝΔ.

Το τσιφτετέλι που έγινε viral

Στα μέσα Ιανουαρίου του 2019 η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και ενώ έχει μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να παρουσιάσει τις χορευτικές της ικανότητες. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην κοπή της πίτας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και όντας σε μεγάλα κέφια, χόρεψε το τραγούδι «Το χαρέμι στο χαμάμ».

Ο Τσίπρας είναι λεβεντιά, όλοι οι άλλοι κουραμπιέδες (vid)

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής (3/2), στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα, στον ΣΚΑΪ και χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά για να... εκραγεί. Το ρολόι έδειχνε 09:04 λεπτά όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής της έδωσε τον λόγο και δέκα λεπτά αργότερα η εκπομπή πήγαινε… εκτάκτως σε διαφημίσεις για να ηρεμήσουν τα πνεύματα ενώ η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είχε σηκωθεί για να αποχωρήσει!

Είχαν προηγηθεί οι ερωτήσεις για το αν και πότε θα παραιτηθεί και για το αν και πότε θα παραδώσει την έδρα της. Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου ήταν φανερά οργισμένη με τον αρχηγό της Ένωσης Κεντρώων, εξαπολύοντας επιθέσεις τόσο στον ίδιο όσο και στον επίσης βουλευτή του κόμματος, Μάριο Γεωργιάδη, τον οποίο επίσης καλούσε να παραιτηθεί.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν τα έχω με τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ξεκαθάριζε πως σκοπεύει να «ξεμπροστιάσει τον Λεβέντη», τον οποίο καλούσε συνεχώς να βγει στον αέρα και να της απαντήσει, τονίζοντας ακόμη πως έχει στην διάθεσή της ακόμη και ηχητικά ντοκουμέντα με τα οποία μπορεί να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της. «Θα παραδώσω την έδρα μου, αλλά να βγει ο κ. Λεβέντης να πει ότι μου έλεγε να μην την παραδώσω γιατί πίσω μου ήταν ο κ. Καλλιάνος», είπε. Μετά την… έκρηξη, ο λόγος δόθηκε στον Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος μίλησε για κυβέρνηση «της γκαζόζας» και για «θίασο», κατηγορώντας την κυβέρνηση.

Τότε, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου διέκοψε και είπε: «Κι εσείς θέατρο είστε! Στην κυρία Φώφη. Μου είχαν κάνει πρόταση και το ΠΑΣΟΚ. Κι εσείς θέατρο είστε και λυπάμαι». Ακολούθησαν δύο λεπτά έντασης και προσωπικών χαρακτηρισμών, με την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου να διαπληκτίζεται με τον κ. Οικονόμου, χαρακτηρίζοντάς τον «γυρολόγο», με τον τελευταίο να απαντά με χαρακτηρισμούς όπως «γραφική», «γελοία»!

Ο παρουσιαστής προσπάθησε να αλλάξει θέμα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, χωρίς όμως να τα καταφέρει, με την εκπομπή τελικά να πηγαίνει σε διαφημίσεις. Μετά τις διαφημίσεις η συζήτηση συνεχίστηκε, με την βουλευτή να αποχωρεί φωνάζοντας: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι λεβεντιά, όλοι οι άλλοι είναι κουραμπιέδες».

Η δικαιολογία για τον χαρακτηρισμό «κουραμπιέδες»

Την επόμενη μέρα από το επεισόδιο στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΙ η κ. Μεγαλοοικονόμου επανήλθε στο συγκεριμένο θέμα. Αυθόρμητος ο χαρακτηρισμός για τους κουραμπιέδες, αλλά ήταν και ήπιος... θα μπορούσα να πω και χειρότερα όπως τη λέξη που αρχίζει από κ. Εάν χρειαστεί θα πάω στον εισαγγελέα με τις συνομιλίες που έχω καταγράψει με τον Βασίλη Λεβέντη.

Αυτά υποστήριξε μεταξύ άλλων η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου μιλώντας στο Open TV. «Με κάλεσε για να είμαι μόνη μου. Πήγα στον Αυτιά και μου ψήνει και καφέ. Δεν είχα καμία όρεξη να μιλήσω πολιτικά, μου είπαν ότι δεν θα ήμουν σε πάνελ. Αν νόμιζε ο Αυτιάς ότι μπορούσε να με στριμώξει στην γωνία ήταν πολύ γελασμένος» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι «θα μπορούσα να πω και κάτι πιο βαρύ από κουραμπιέδες, μια λέξη που ξεκινά από "κ"». Επέμεινε, δε, για μια ακόμη φορά στη συνέντευξή της στο Open ότι «δεν ισχύει για μένα το εμπάργκο (σ.σ. στον ΣΚΑΪ), είμαι συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μου πρότειναν να διαφημίσω γυναικεία ρούχα

Η κ. Μεγαλοοικονόμου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί πρόταση να διαφημίσει γυναικεία ρούχα. «Μου έχει γίνει πρόταση από γυναικεία ενδύματα να κάνω μια διαφημιστική καμπάνια σε ρούχα γυναικεία από πρωινά μέχρι βραδινά ! Δεν θα διαφημίσω μαγιό. Ενδύματα, ταγέρ κ.λπ.» είχε πει, ενώ είχε προσθέσει ότι «θέλω να γνωρίσω τον Αντώνη Κανάκη και ειδικά τώρα το τελευταίο που έβγαλαν ένας έρωτας μεγάλος, είναι απίστευτο. Εγώ δεν παθαίνω τίποτα με τον Βασίλη Λεβέντη όταν τον ακούω. Εκείνος παθαίνει μαζί μου. Μου έχει κάνει τη ζωή μου κόλαση και του το αφιερώνω αυτό το κομμάτι. Στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκης θα πήγαινα. Μου αρέσει! Για να φτάσει εκεί που έφτασε έχει τσαγανό. Την παραδέχομαι!Το αγγούρι μια χαρά ζαρζαβατικό είναι!» είχε πει ακόμη.

Το «μαλλιοτράβηγμα» με τον Γιάννη Καλλιάνο στον αέρα του Open TV

Τον Φεβρουάριο στον τηλεοπτικό αέρα του Open TV ανέβηκαν οι τόνοιόταν διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος και η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Όλα άρχισαν σε φιλικό κλίμα, μιας και ήταν ομόσταβλοι, προς το τέλος η κουβέντα φούντωσε και εξαπέλυσαν πυρά ο ένας κατά του άλλου.

«Θυμάσαι πότε έφυγες;» είπε η Μεγαλοοικονόμου απευθυνόμενη στον Καλλιάνο. «Στις 29 Αυγούστου, όταν άνοιξε η Βουλή. Γιατί έφυγες; Επειδή δεν τήρησε ο πρόεδρος το εξάμηνο, γι αυτό έφυγες» του είπε, ενώ όταν ο Καλλιάνος αμύνθηκε των επιλογών του, η Μεγαλοοικονόμου του είπε: «Ξέρεις γιατί έφυγες; Γιατί ξέρεις μετεωρολογία; Είσαι μετεωρολόγος ή μαθηματικός; Οι μετεωρολόγοι και οι δημοσκόποι είναι εκτός πραγματικότητας. Αν θέλετε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ξέρω να τα δίνω κι εγώ».

Γιάννης Καλλιάνος: «Δεν ήρθα εδώ για να ξεφτιλιστώ, όπως ξεφτιλίζεστε εσείς» είπε ο Καλλιάνος με την Μεγαλοοικονόμου να συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος. «Δεν είναι μετεωρολόγος, το γράφουν τα σάιτ. Μαθηματικός είναι, δεν είναι πιστοποιημένος μετεωρολόγος. Κι εγώ είμαι αστροναύτης» είπε.

Απαντώντας ο Καλλιάνος, επεσήμανε: «Της είπε ο Λεβέντης, μην την παραδώσεις την έδρα, θα πάει στον Καλλιάνο. Όμως εγώ έκανα δήλωση, ότι δεν είμαι σκίουρος να κρεμαστώ από καρέκλες, δεν δέχομαι την έδρα». Ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Νότιο Τομέα, απάντησε με αιχμηρό σχόλιο στην Μεγαλοοικονόμου: «Έχετε καταφέρει να ξεφτιλίζεστε καθημερινά. Σοβαρευτείτε είστε 70 χρονών γυναίκα και σας παίζει το ράδιο αρβύλα όλη μέρα. Γελάνε τα πλατό όπου πάτε, γελάει όλη η Ελλάδα».

Για να απαντήσει η Μεγαλοοικονόμου: «Είσαι σεξιστής, είναι κοπλιμέντο αυτό για μια γυναίκα; Δεν είμαι 70, έχω γεννηθεί το 1953. Είστε σεξιστής. Είσαι σαν τον Γεωργιάδη τον παιδεραστή; Τέτοιους έχει η Νέα Δημοκρατία; Κοίτα να δεις αν μπορείς να βγεις βουλευτής, γιατί θα σε φάνε τα μεγάλα κεφάλια, όπως φάγανε τον Αυτιά».

Ήρθε η ώρα για τραγούδι (vid)

Εάν δεν καταφέρει να μπει στη Βουλή την επόμενη τετραετία, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου μάλλον θα το γυρίσει στο… καλλιτεχνικό. Για αυτό άλλωστε ετοιμάζεται πυρετωδώς, γράφοντας, αλλά και… ερμηνεύοντας τραγούδια για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Μετά την αποκάλυψη των στίχων που εμπνεύστηκε η βουλευτής από τον Αλέξη Τσίπρα, ήρθε η ώρα και για την εκτέλεση του τραγουδιού.

Ο Τσίπρας θα κερδίσει - Έχω προαίσθημα, είμαι Σαββατογεννημένη

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή η κ. Μεγαλοοικονόμου εξέφρασε την αντίθεσή της στις προβλέψεις που δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές. Μάλιστα εξήγησε πως «έχει το προαίσθημα» πως ο πρωθυπουργός θα βγει νικητής από την μάχη της κάλπης, στηρίζοντας μάλιστα το προαίσθημα της στο γεγονός ότι είναι «Σαββατογεννημένη». «Δεν θα χάσει ο Αλέξης Τσίπρας τις Εκλογές 2019 γιατί είμαι Σαββατογεννημένη και έχω προαισθήματα» είπε χαρακτηριστικά η Θεοδώρα Μεγαλοικονόμου.

Κόντρα on air Μεγαλοοικονόμου-Γιακουμάτου με... ζαρζαβατικά και υπονοούμενα (vid)

Ένα καλάθι με...ζαρζαβατικά βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης που εξελίχθηκε στην εκπομπή του OPEN TV «Ώρα Ελλάδος 7» ανάμεσα στη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και τον Γεράσιμο Γιακουμάτο.  «Αυτό το κάνω δώρο στον κ. Γιακουμάτο, διότι προχθές μίλησε υποτιμητικά για τη λαχαναγορά. Υποτίμησε τη λαχαναγορά του Ρέντη σε μία συνάντηση που είχαμε σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό. Συγκεκριμένα όταν είπε ότι ξέρω τα θέματα της αγοράς εκείνος μου μίλησε υποτιμητικά και είπε: "Ποια της λαχαναγοράς του Ρέντη;"» ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της απάντησε λέγοντας «δόξα τω Θεώ έχει αρχίσει να κάνει φροντιστήριο και να μαθαίνει ποια είναι η λαχαναγορά και ποια είναι η περιοχή της». «Δώρο δέχεσαι από κάποιον που τον παραδέχεσαι. Εγώ δεν το δέχομαι και της το επιστρέφω για να μαγειρέψει το μεσημέρι, επειδή βλέπω ότι τα προϊόντα είναι φρέσκα» πρόσθεσε.

Η κ. Μεγαλοοικονόμου στη συνέχεια του απάντησε ότι δεν έχει βάλει στο καλάθι αγγούρια και ντομάτες. «Σε συνέντευξή σας είχαν πει ότι δέχεστε φλερτ από γυναίκες και εσείς είχατε απαντήσει ότι δεν είστε ομοφυλόφιλος. Γι αυτό και δεν σας έβαλα. Είστε ρατσιστής». Ο κ. Γιακουμάτος αμέσως πήρε το λόγο και της είπε «τη μία με λες ρατσιστή, την άλλη σεξιστή, άντε να τριτώσει». 

Bonus: Το όνειρό της, όπως έχει πει σε δημοσιογράφους είναι να γίνει ηθοποιός. «Θέλω να συνεχίσω το Πάντειο, το είχα παρατήσει στο δεύτερο έτος και θα ήθελα να ασχοληθώ με την δραματική! Η νονά μου Σοφία Βέμπο είχε πει ότι θα ήμουν πολύ καλή. Μου έμεινε ο καημός»!, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV

ΣΥΡΙΖΑΘεοδώρα ΜεγαλοοικονόμουΈνωση Κεντρώων