Πολιτική|30.05.2019 08:16

Το Ποτάμι: «Ναι» υπό όρους στις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Newsroom

Το θετικό αποτύπωµα του Ποταµιού στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό και σε µια κρίσιµη συγκυρία για τη χώρα επιχειρούν να αναδείξουν στελέχη του κόµµατος λίγες ώρες µετά την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να παραιτηθεί από την ηγεσία. Η επιλογή Θεοδωράκη να παραιτηθεί και η παραίνεσή του προς τα άλλα στελέχη να µην κατέβει το Ποτάµι στις εθνικές εκλογές φαίνεται ότι γίνονται αποδεκτές και από τα µέλη του κόµµατος.

Nέα ηγεσία στο συνέδριο

Στο Συνέδριο που θα πραγµατοποιηθεί τον ερχόµενο Σεπτέµβριο θα εκλεγεί νέα ηγεσία. Ο νυν αντιπρόεδρος του Ποταµιού, Γιώργος Μαυρωτάς, τον οποίο πρότεινε για τη θέση του επικεφαλής ο κ. Θεοδωράκης, δεν απέκλεισε το ενδεχόµενο να θέσει υποψηφιότητα, ωστόσο παρότρυνε χθες και άλλα στελέχη να συµµετάσχουν στη διαδικασία. Μάλιστα, ο κ. Μαυρωτάς τόνισε τη σηµασία που θα έχει για την εξέλιξη του Ποταµιού να µην είναι µόνο εκείνος υποψήφιος, ενώ σε όλες τις δηµόσιες παρεµβάσεις του τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης µιας κυβέρνησης συνεργασίας µετά τις προσεχείς εκλογές.

Οσον αφορά στις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο κ. Μαυρωτάς, εκφράζοντας τις απόψεις του Ποταµιού, εµφανίστηκε θετικός – µε την προϋπόθεση, όµως, τα πρόσωπα που θα επιλεγούν να είναι αυτά που έχουν υποδειχθεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Γιώργος ΜαυρωτάςΤο Ποτάμιεθνικές εκλογέςΆρειος Πάγος