Πολιτική|01.06.2019 15:29

Εκλογές 2019: Σε αναζήτηση συµµαχιών για τον δεύτερο γύρο

Άρης Χατζηγεωργίου

Η µάχη, όπως είναι φυσικό, επικεντρώνεται στις επτά περιφέρειες όπου δεν εξελέγη περιφερειάρχης την πρώτη Κυριακή, καθώς εκεί τα πολιτικά συµπεράσµατα είναι πιο εµφανή, αλλά και στον Δήµο Αθηναίων, για λόγους συµβολικούς. Από τις έξι περιφέρειες που εξέλεξαν διοίκηση µε άνω του 50% την πρώτη Κυριακή, οι πέντε περιφερειάρχες είχαν τη στήριξη της Νέας Δηµοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτής της επικράτησης, ο πρόεδρος του κόµµατος Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες µε τέσσερις εκ των διεκδικητών της ερχόµενης Κυριακής, εκ των οποίων οι τρεις κονταροχτυπιούνται µε στηριζόµενους από τον ΣΥΡΙΖΑ: Με τον Γιώργο Πατούλη που µάχεται για την Περιφέρεια Αττικής απέναντι στη Ρένα Δούρου, τη Ρόδη Κράτσα που διεκδικεί τα Ιόνια απέναντι στον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον υποψήφιο Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρµάκη που έχει αντίπαλο τον Απόστολο Κατσιφάρα, και µε τον Φάνη Σπανό που προηγείται του Απόστολου Γκλέτσου για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δηµοκρατίας, αφού συνεχάρη τους τέσσερις υποψήφιους περιφερειάρχες, τους έδωσε την πλήρη στήριξή του εν όψει της προσεχούς Κυριακής και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και οι τέσσερις θα κερδίσουν τις περιφέρειες που διεκδικούν. Παράλληλα, δε, τόνισε «τη µεγάλη σηµασία που προσδίδει στη συνεργασία µαζί τους για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της Νέας Δηµοκρατίας, µε τη στήριξη της µεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών στις εθνικές εκλογές, τις οποίες εξαναγκάστηκε να προκηρύξει ο κ. Τσίπρας µετά την ήττα του κόµµατός του».

Δημοτικές εκλογέςπεριφερειακές εκλογέςεκλογές 2019