Πολιτική|30.05.2019 17:22

Σαρίδης στην ΕΡΤ: Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα

Newsroom

Η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Σαρίδη από την Ένωση Κεντρώων άνοιξε τον ασκό του Αιόλου καθώς ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής αντάλλαξαν πυρά. 

Ο βουλευτής μιλώντας το μεσημέρι στην ΕΡΤ είπε ότι «η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα αλλά κόμμα του Βασίλη Λεβέντη. Παράλληλα υποστήριξε ότι το κόμμα στο οποίο ήταν βουλευτής είχε δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν πριν μπει στη Βουλή όπου ο Βασίλης Λεβέντης έκανε το μοναχικό και επίπονο αγώνα του και η δεύτερη όταν μπήκε στη Βουλή. «Εκεί συμμετείχα και εγώ ως βουλευτής όχι του Βασίλη Λεβέντη αλλά της Ένωσης Κεντρώων». 

Ακόμη ο βουλευτής υπογράμμισε ότι το δικό του το θέμα ήταν ιδεολογικό, το οποίο, όπως είπε το είχε συζητήσει με τον Βασίλη Λεβέντη από το Σεπτέμβριο του 2018 ενώ διέψευσε ότι συζητά με άλλο κόμμα. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασία με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου όχι μόνο το διέψευσε αλλά είπε ότι οι δυο τους συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο και συμφώνησαν να συναντηθούν. Χωρίς όμως αυτό να έχει γίνει μέχρι τώρα.

«Με κατηγορούσαν για αχάριστο την ίδια στιγμή που εγώ κρατούσα όρθιο κοινοβουλευτικά το κόμμα εις βάρος της όποιας πολιτικής μου εξέλιξης. Έκατσα μέσα για να μη φανώ εγώ ότι γκρέμιζα το κόμμα και προσπαθούσα να πείσω τον πρόεδρο ότι δεν πάμε καλά και κάτι πρέπει να αλλάξει. Αυτό που με διακρίνει είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων. Είμαι συνεπής απέναντι στη συνείδησή μου»κατέληξε.

Στον αντίποδα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μίλησε στον Real FM για την ανεξαρτητοποίηση Σαρίδη. Ήθελε τον τίτλο του Συμπιλίδη, ο μόνος τίτλος που δεν είχε ήταν του Συμπιλίδη, τον αποκτά από σήμερα. Ένας που προδίδει ένα κόμμα πρέπει να παραδίδει την έδρα».

«Σίγουρα θα είναι πιο αυστηρές οι επιλογές στα ψηφοδέλτια, οι δημοσιογράφοι είχαν περάσει την άποψη ότι είχα κάνει λάθος επιλογές. Στις προδοσίες δεν υπάρχουν λάθος επιλογές», πρόσθεσε.

Βασίλης ΛεβέντηςΓιάννης Σαρίδης