Πολιτική|31.05.2019 11:51

Αλέκος Φλαμπουράρης: Αναρωτιέμαι αν ήθελαν αυτό το αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι (vid)

Newsroom

Σε μια σειρά από παραδοχές για τα αίτια που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην ήττα στις εκλογές της 26ης Μαΐου, προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και την Ελλη Στάη.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης «ομολόγησε» πως η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα υπήρχε διαφορά στις εκλογές της 26ης Μαΐου αλλά στην κυβέρνηση δεν περίμεναν το μέγεθος της διαφοράς. Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι γνώριζαν ότι λύγισαν οι μικρομεσαίοι, «προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε», εξήγησε «αλλά δεν προλάβαμε να δώσουμε την ανάσα που θέλαμε». 

«Δώσαμε μάχη σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Βρεθήκαμε σε μια κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη. Γνωρίζαμε ότι υπάρχει διαφορά, το γνωρίζαμε, όχι όμως τόσο μεγάλη», τόνισε συγκεκριμένα προσθέτοντας ότι «αυτό δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία όσο να δούμε τα αίτια». 

«Επί της ουσίας εκτιμώ πως αρκετά θετικά πράγματα που έκανε η κυβέρνηση δεν αξιολογήθηκαν τόσο ώστε να μην επέρθει τόση διαφορά και να μην είναι υπέρ της ΝΔ», συμπλήρωσε ο κ. Φλαμπουράρης. 

«Αναρωτιέμαι αν ήθελαν αυτό το αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι»

Ακόμη, αφού διαμήνυσε πως πιστεύει στην ανατροπή τονίζοντας πως «οι Ευρωεκλογές είναι σήμα όχι προάγγελος» απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους, θέτοντάς τους ερώτημα και βάζοντας στο τραπέζι της συζήτησης το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο».

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους αναρωτήθηκε «αν έχουν συνειδητοποιήσει πως τα αποτελέσματα οδήγησαν εκεί που οδήγησαν και αν ήταν αυτό που ήθελαν...»

Μίλησε για Αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που πολέμησε την κυβέρνηση κατά τη διακυβέρνησή της και απηύθυνε ερώτημα στους ψηφοφόρους «αν είχαν συνειδητοποιήσει πως αυτό το μέτωπο οδηγεί τη ΝΔ σε πρώτο κόμμα». Ακολούθως επανέλαβε «αν έχουν συνειδητοποιήσει πως τα αποτελέσματα οδήγησαν εκεί που οδήγησαν και αν αυτό ήθελαν...»

εκλογές 2019Αλέκος Φλαμπουράρης