Γιώργος Παπανδρέου για τη μητέρα του, Μαργαρίτα: «Μαχήτρια ως το τέλος»
NewsroomΟ πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αποχαιρέτησε την αγαπημένη του μητέρα, Μαργαρίτα Παπανδρέου, που άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα Παρασκευή (18/9). Η Μαργαρίτα Παπανδρέου υπήρξε εμβληματική μορφή του γυναικείου κινήματος και πρώην σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου.
Μέσα από ανάρτησή του ο πρώην πρωθυπουργός, μιλά με συγκινητικά λόγια για τη μητέρα του Μαργαρίτα Παπανδρέου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 103 ετών, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είχε «βαθιά πίστη στον άνθρωπο, στη δικαιοσύνη, στην ειρήνη και στην ισότητα των γυναικών».
Η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου
«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, τη μητέρα, τη γιαγιά και την προγιαγιά μας, που έφυγε σήμερα το πρωί.
Μαχήτρια ως το τέλος, έζησε με γενναιοδωρία, αξιοπρέπεια και βαθιά πίστη στον άνθρωπο, στη δικαιοσύνη, στην ειρήνη και στην ισότητα των γυναικών.
Για εμάς, τα παιδιά, τα εγγόνια, τη δισεγγονή της, πάνω απ’ όλα, θα είναι πάντα η Μαργαρίτα μας: η μεγάλη, ζεστή αγκαλιά που μας ένωνε και μας έδινε απέραντη αγάπη και δύναμη.
Η πολιτική κηδεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο, την Κυριακή 20/9, στις 10πμ»
Η ανάρτηση Ανδρουλάκη για τον θάνατο της Μαργαρίτας Παπανδρέου
«H Μαργαρίτα Παπανδρέου συνέδεσε το όνομά της με τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών και την κοινωνική πρόοδο», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συλλυπητήρια δήλωσή του για τον θάνατο της Μαργαρίτας Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τονίζει ότι «με τη διεκδικητική δημόσια παρουσία της, συνέβαλε στη μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου, την ισότητα και χειραφέτηση των γυναικών σε μια εποχή κατά την οποία η κατοχύρωση αυτών των δικαιωμάτων σε κάθε πτυχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής δεν ήταν αυτονόητη. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ), της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος». Σημειώνει ότι «η προσωπική της διαδρομή στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου συνδέθηκε με τα ορόσημα μιας περιόδου πολιτικών, κοινωνικών και θεσμικών μετασχηματισμών, που σφράγισαν τη σύγχρονη Ελλάδα».
«Την αποχαιρετούμε με σεβασμό», αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια του «στον Γιώργο, τη Σοφία, τον Νίκο και τον Αντρίκο καθώς και στα πολυαγαπημένα της εγγόνια».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ, Ανδρουλάκης επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον Γιώργο Παπανδρέου για να του εκφράσει τα συλλυπητήρια του».
- Το νέο εργαλείο AI «MedWatch» θα... σκανάρει τα social media των γιατρών όλο το 24ωρο - Οι ανακοινώσεις Γεωργιάδη
- Πλασμαφαίρεση: Πώς λειτουργεί η θεραπεία, γιατί απαιτείται νοσοκομείο και τι σημαίνουν τα «Alarm» του μηχανήματος
- Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου
- Ανακαλύφθηκε νέο είδος ζώου: Η αγριόγατα που μοιάζει με λεοπάρδαλη και κανείς δεν είχε ιδέα ότι υπάρχει