Πολιτική|01.06.2019 13:44

Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου στο πλευρό του Κατσιφάρα

Φώφη Γιωτάκη

Με το βλέµµα στραµµένο στον αυριανό β’ γύρο και στις κρίσιµες µάχες στους δήµους και στις περιφέρειες, η Χαριλάου Τρικούπη συνεχίζει τα τελευταία 24ωρα την προσπάθεια συγκρότησης αξιόµαχων ψηφοδελτίων για τη µάχη των εθνικών εκλογών. Η ίδια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ διαµηνύει ότι ο κύκλος της προσπάθειας του κόµµατος να ενισχύσει τις θέσεις του στην Αυτοδιοίκηση θα κλείσει µαζί µε τις κάλπες αύριο στις 7 το απόγευµα, αναφορά που µεταφράζεται ως παρότρυνση στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ να εξαντλήσουν µέχρι το... πάρα πέντε κάθε προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων, ειδικά στις αµφίρροπες αναµετρήσεις. Στην κατεύθυνση αυτή, η Φώφη Γεννηµατά µαζί µε τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και άλλα στελέχη περιόδευσαν χθες στη ∆υτική Ελλάδα, όπου ο Απόστολος Κατσιφάρας διεκδικεί την επανεκλογή του στην περιφέρεια απέναντι στον «γαλάζιο» Νεκτάριο Φαρµάκη.

Η αλήθεια είναι ότι η κάθοδος και του επίσης πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλου στον πρώτο γύρο προκάλεσε διαρροή ψηφοφόρων προς το «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο. Ωστόσο, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιµένουν στο κάλεσµα ενότητας και προσβλέπουν σε ένα θετικό αποτέλεσµα από τη στήριξη που θα δώσουν πιθανώς στελέχη του συνδυασµού του κ. Σπηλιόπουλου στον νυν περιφερειάρχη.

Η περιοδεία

«Ο Απόστολος Κατσιφάρας είναι ένας περιφερειάρχης µε έργο και µε αποτελεσµατικότητα. Ενας άνθρωπος προοδευτικός που έχει δείξει ότι νοιάζεται για τον τόπο του. ΄Εχει σχέδιο, έχει όραµα για το παρόν και το µέλλον της περιφέρειας, και η προσπάθεια που έχει καταβάλει όλο αυτό το διάστηµα µε την οµάδα του δεν πρέπει να ανακοπεί» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηµατά κατά την επίσκεψή της στο εκλογικό κέντρο του κ. Κατσιφάρα στο Αγρίνιο. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επεσήµανε την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου, που διατηρεί σηµαντικές δυνάµεις στην Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και ευρύτερα στη ∆υτική Ελλάδα. Η επίσκεψη τόσο της κυρίας Γεννηµατά όσο και του Γ. Παπανδρέου στο Αγρίνιο έγινε για να εκδηλωθεί η υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ σε υποψηφιότητες αιρετών που προέρχονται από τον κεντρο αριστερό χώρο και ειδικότερα του Απόστολου Κατσιφάρα και της Χριστίνας Σταρακά, υποψήφιας δηµάρχου στην πόλη του Αγρινίου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε συµµετείχαν και άλλα στελέχη της Κεντροαριστεράς, αφού τον κ. Κατσιφάρα στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Από το ΚΙΝΑΛ ήταν παρόντες ο γραµµατέας του κόµµατος Μ. Χριστοδουλάκης, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ∆. Κωνσταντόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Π. Χρηστίδης, πολλοί υποψήφιοι βουλευτές αλλά και υποψήφιοι περιφερειακοί σύµβουλοι της παράταξης Κατσιφάρα και υποψήφιοι δηµοτικοί σύµβουλοι της Χριστίνας Σταρακά. Ο Γιώργος Παπανδρέου, στην κυβέρνηση του οποίου ήταν υφυπουργός ο Απόστολος Κατσιφάρας, σε δήλωσή του ανέφερε:

«Oι δηµοκράτες πολίτες δεν θα επιλέξουν την οπισθοδρόµηση. Οι πολίτες θέλουν Αυτοδιοίκηση µε διαφάνεια και χρηστή διοίκηση, µε αναπτυξιακούς στόχους, µε έργο και πρόγραµµα και το µέλλον, µε εµπειρία και γνώση. Μια Αυτοδιοίκηση που κάνει διαβούλευση µε πολίτες και φορείς, που δεν θα υπηρετεί συµφέροντα και θα έχει ευαισθησία στα κοινωνικά προβλήµατα και το περιβάλλον. Αυτή η Αυτοδιοίκηση για τη ∆υτική Ελλάδα έχει την υπογραφή του Απόστολου Κατσιφάρα»

Φώφη ΓεννηματάΓιώργος ΠαπανδρέουΑπόστολος Κατσιφάρας