Πολιτική|13.11.2018 08:23

Μύλος στη ΝΔ µε Κορκίδη και δηµαρχία Πειραιά

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Αν και η σχετική ανακοίνωση αναµενόταν χθες, ο κ. Κορκίδης σε µήνυµά του ξεκαθάρισε ότι δεν θα αντιµετωπίσει τελικά τον Γιάννη Μώραλη, νυν δήµαρχο και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυµπιακός, τον οποίο είχε στηρίξει στις προηγούµενες εκλογές η Ν∆.

Στο µήνυµά του ο Β. Κορκίδης επικαλείται προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους που δεν του επιτρέπουν να διεκδικήσει τον ∆ήµο Πειραιά. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον πρόεδρο της Νέας ∆ηµοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιµητική πρόταση στήριξης στη διεκδίκηση του ∆ήµου Πειραιά και την εµπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό µου, αλλά δυστυχώς οικογενειακές και επαγγελµατικές υποχρεώσεις δεν µου επιτρέπουν να αναλάβω µία τόσο µεγάλη ευθύνη για την πόλη που αγαπώ. Λυπάµαι πολύ εάν απογοητεύω κάποιους συµπολίτες µου µε την τελική απόφασή µου, όµως θέλω να πιστέψετε ότι είναι αποτέλεσµα δύσκολης αλλά ώριµης σκέψης. Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους».

Αξίζει να υπενθυµίσουµε ότι το τελευταίο τριήµερο η φηµολογία περί καθόδου του Β. Κορκίδη ήταν ιδιαίτερα έντονη και εθεωρείτο σχεδόν τετελεσµένο ότι θα είναι υποψήφιος. Η απόφαση για την υποψηφιότητα εκτιµάται πως ελήφθη σε κεντρικό επίπεδο από την Πειραιώς τις τελευταίες 15 ηµέρες, αφού µόλις πριν από έναν µήνα σε τέτοιου είδους ερωτήσεις ο Β. Κορκίδης απαντούσε λέγοντας ότι ο Γιάννης Μώραλης πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Ενόχληση στην Πειραιώς για τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ που «αυτοπροτάθηκε και αυτοαποσύρθηκε», όπως λένε χαρακτηριστικά

Πάντως, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυµπιακός ξεκαθάρισε εµφατικά πως επιθυµεί ακόµη µια θητεία στον ∆ήµο Πειραιά, προκειµένου να ολοκληρωθεί το έργο της δηµοτικής Αρχής και «να γίνει ο Πειραιάς µια πόλη µε προοπτική και µε δυναµική σε όλα τα επίπεδα». Αυτό διεµήνυσε στην -καθοριστική, όπως φάνηκε, για τις εξελίξεις- συνάντηση των δηµοτικών συµβούλων της παράταξης «Πειραιάς Νικητής» την προηγούµενη Πέµπτη.

Παρουσία Μαρινάκη Εκεί παραβρέθηκε και ο εφοπλιστής -πρώτος σε σταυρούς δηµοτικός σύµβουλος- Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος δήλωσε πως «πολλά από αυτά που είχαµε εξαγγείλει το 2014 έγιναν πραγµατικότητα, έστω κι αν σε πολλές περιπτώσεις συναντήσαµε τεράστιες δυσκολίες. Υπάρχουν κι άλλα που για διάφορους λόγους, που έχουν να κάνουν µε τη γραφειοκρατία ή τον παράγοντα κυβέρνηση, είτε δεν έχουν ξεκινήσει ακόµη είτε καθυστέρησαν». Σηµείωσε, δε, ότι «θα στηρίξω µε όλες µου τις δυνάµεις τον “Πειραιά Νικητή”. Θα είµαι µαζί σας στον δρόµο για να δούµε την πόλη µας όπως την έχουµε ονειρευτεί».

Πάντως, ακόµη και µε αυτή την εξέλιξη, ο γρίφος του ∆ήµου Πειραιά παραµένει για τη Νέα ∆ηµοκρατία. Αιτία το ότι είναι ακόµα ανοιχτό το αν θα υπάρξει κι άλλη υποψηφιότητα από τον χώρο, και συγκεκριµένα του πρώην δηµάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος διαθέτει ισχυρά ερείσµατα σε παραδοσιακούς «γαλάζιους» ψηφοφόρους.

Νέα ΔημοκρατίαΒασίλης Κορκίδης