Πολιτική|13.11.2018 08:26

Φώφη Γεννηματά: «Σικέ δικοµµατισµός για τη λεηλασία του ΚΙΝΑΛ»

Φώφη Γιωτάκη

Στο Σπόρτιγκ, έναν χρόνο µετά την ίδρυση -διά της εκλογής ηγεσίας- του Κινήµατος Αλλαγής, η κυρία Γεννηµατά επιχείρησε να αποσαφηνίσει το πολιτικό και ιδεολογικό στίγµα της παράταξης, να προσδιορίσει τη θέση του κόµµατος στο πολιτικό σκηνικό και να επισηµάνει ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις για πιθανές µετεκλογικές συνεργασίες πριν από την ετυµηγορία του ελληνικού λαού.

Η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής ζήτησε ισχυρή εντολή για να προωθήσει η παράταξη την εφαρµογή ενός προοδευτικού µοντέλου διακυβέρνησης, σπεύδοντας νωρίτερα να αποδοµήσει την κυβερνητική εικόνα αλλά και το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη µε σκληρές εκφράσεις. Χειροκροτήθηκε ουκ ολίγες φορές από τα µέλη και τα στελέχη – κυρίως στα σηµεία της οµιλίας της µε τις σφοδρές επιθέσεις στην κυβέρνηση και τη συντηρητική παράταξη, αλλά και όταν, θυµίζοντας την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και το αποτύπωµά του στην εξωτερική πολιτική, ταύτισε το Κίνηµα Αλλαγής µε τη µοναδική «γνήσια πατριωτική παράταξη».

Στις πρώτες σειρές της αρένας του Σπόρτιγκ πήραν θέση από νωρίς κορυφαία στελέχη (οι κύριοι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Ανδρουλάκης, Θεοχαρόπουλος, Καµίνης κ.ά., ενώ απουσίαζε ο Κώστας Σηµίτης), δήµαρχοι και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, καθώς και απλοί πολίτες. «∆εν µπορούµε να επιτρέψουµε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να παίζουν µε τις τύχες του τόπου µας. Αρκετά µε αυτό το σικέ δικοµµατικό παιχνίδι που εντείνει την πόλωση και τον διχασµό για µικροκοµµατικούς λόγους» υπογράµµισε η κυρία Γεννηµατά κάνοντας σφοδρή επίθεση στους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη, κατηγορώντας τους ότι και «οι δυο µαζί καλύπτουν τις ευθύνες για την περίοδο 2004-2009 του κ. Καραµανλή, που οδήγησε στην κρίση».

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «πρόθυµο υπηρέτη των ισχυρών», προσθέτοντας: «Την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν, Τσίπρας και Μητσοτάκης τσακώνονται για το ποιος είναι ο πιο καλός ο µαθητής στη “Σχολή Λιτότητας” του Βερολίνου και των Βρυξελλών. Αυτή είναι η τύχη που αξίζει στη σηµερινή Ελλάδα των θυσιών και της κρίσης;». Στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας: «Κρύβεται πίσω από τις συγκυριακές δηµοσκοπικές επιδόσεις. Αµύνεται µε µοναδικό στόχο να τις διατηρήσει. Και δεν διστάζει να εγκαταλείψει γι’ αυτό ό,τι νεωτεριστικό και δήθεν φιλελεύθερο διακηρύσσει. Στέκεται σε στάση αµήχανης αναµονής, προσµένοντας το “ώριµο φρούτο”, την εξουσία στα χέρια του».

Εκρηκτικό µωσαϊκό

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε ένα εκρηκτικό µωσαϊκό που συνθέτουν το «Μακεδονικό», το συνταξιοδοτικό, το εκκλησιαστικό, το συνταγµατικό, το φορολογικό, το παίγνιο µε τους θεσµούς και τη δηµοκρατία, το αντίδωρο στη φτωχοποίηση, το εµφυλιοπολεµικό µένος για τους πολιτικούς αντιπάλους. Οπως τόνισε, όµως, «η λύση για τη χώρα δεν είναι το “φύγε εσύ, έλα εσύ”.

Λύση για τη χώρα είναι η ανατροπή των αδιέξοδων πολιτικών». Τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της κοινωνίας µε την ανάδειξη των πολιτικών της αξιοπρέπειας και προλόγισε την παρουσίαση των προτάσεων του Κινήµατος Αλλαγής, επαναλαµβάνοντας ότι έχει αναλύσει το “Σχέδιο Ελλάδα”, µια ολοκληρωµένη στρατηγική για την οικονοµική ανάκαµψη και την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς, µε την αποκατάσταση αδικιών και την εξασφάλιση της βιωσιµότητας του ασφαλιστικού συστήµατος, αλλά και την προστασία των αδύναµων, των ΑµεΑ, των ηλικιωµένων και της πρώτης κατοικίας των µικροµεσαίων νοικοκυριών» 

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛ