Πολιτική|04.06.2019 16:44

Καυγάς Κρέτσου - Κεδίκογλου για «γαλάζιες» περικοπές και απολύσεις (vid)

Newsroom

Άγρια κόντρα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος 5:30» ανάμεσα στον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσο και τον βουλευτή της ΝΔ Σίμο Κεδίκογλου με φόντο ενδεχόμενες περικοπές και απολύσεις. 

Ο γαλάζιος βουλευτής, αφού τοποθετήθηκε με βάση διαρροές και δημοσιεύματα περί ενδεχόμενης αρνητικής έκθεσης της Κομισιόν για το πακέτο ελαφρύνσεων, σημείωσε ότι «θέλουμε τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες, διότι δεν ξέρουμε τι ζημιά θα βρούμε. Με παροχές της τελευταίας στιγμής είναι λογικό να έχουμε τρύπα».

Στη συνέχεια παίρνοντας τον λόγο, ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ σχολίασε την αναφορά του βουλευτή της ΝΔ, αναφέροντας: «Με προβληματίζει η ΝΔ, διότι δεν τη βλέπω να αντιστέκεται στις διαρροές για τη δημοσιονομική τρύπα. Δεν την ενοχλεί το γεγονός ότι από το 2015 είχαμε να ακούσουμε για απολύσεις. Πλέον η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος για απολύσεις. Είναι ντροπή να χαρακτηρίζει η ΝΔ παροχές τα μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού λαού».

Ο κ. Κεδίκογλου έσπευσε να χαρακτηρίσει ως fake news την αναφορά Κρέτσου για απολύσεις, ωστόσο όταν ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ τον πίεσε να απαντήσει αν η ΝΔ, σε περίπτωση που εκλεγεί Κυβέρνηση, θα δώσει μάχη για να μην προχωρήσουν οι απολύσεις που, σύμφωνα με διαρροές, προτείνει η Κομισιόν, δεν έδωσε καμία απάντηση, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει περί κρυφής «γαλάζιας» ατζέντας.

Λευτέρης ΚρέτσοςΣίμος Κεδίκογλου