Συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Προκόπη Παυλόπουλου στον Κωνσταντίνο Ζέρβα
Τίμος ΦακαλήςΈνα τηλεφώνημα-έκπληξη δέχτηκε τη Δευτέρα ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνική γραμμής ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον νέο δήμαρχο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο του ρόλο. Η γνωριμία των δύο ανδρών κρατά χρόνια ενώ ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει ξεναγήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι ανιψιός της Αλίκης Τέλλογλου. Η κυρία Τέλλογλου μαζί με τον σύζυγό της, Νέστορα, στις αρχές της δεκαετίας του '70, αποφάσισαν να δωρίσουν ολόκληρη την περιουσία που δημιούργησαν στη ζωή τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ιδρύοντας το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών. Πάνω από 5.000 έργα Τέχνης κυρίως ζωγραφικής αποτέλεσαν την αρχική δωρεά. Τα έργα έγιναν 7.200 όταν στεγάστηκε το ίδρυμα και εξακολουθεί να ενισχύεται με αγορές και δωρεές μέχρι σήμερα.
Το πρώτο ραντεβού με Μπουτάρη
Στο μεταξύ, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί και το πρώτο ραντεβού του νεοεκλεγέντος δημάρχου με τον Γιάννη Μπουτάρη. Ο τελευταίος έστειλε μήνυμα το βράδυ των εκλογών στον κ. Ζέρβα συγχαίροντάς τον για την εκλογή του και τον καλούσε σε συνάντηση. Στη συνάντηση ο κ. Ζέρβας θα συνοδεύεται από τους επικεφαλής των τριών παρατάξεων που είχαν στηρίξει την υποψηφιότητά του στον β΄γύρο.
Την πόρτα του δημάρχου θα περάσουν μαζί με τον κ. Ζέρβα, οι κ.κ. Πέτρος Λεκάκης, Μάκης Κυριζίδης, Χάρης Αηδονόπουλος στέλνοντας ένα πρώτο μήνυμα συναίνεσης και συνεργασίας.
- Η τακτική που φέρνει θύματα μετανάστες, οι βολικά απενεργοποιημένες κάμερες του Λιμενικού και το κακό τάιμινγκ του επιτελείου του Τσίπρα
- Τέμπη: Αβεβαιότητα για την πυραντοχή των καθισμάτων των τρένων - Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς και πραγματογνώμονες
- Διπλωματικό «σπριντ» δύο εβδομάδων - Η δύσκολη γεωπολιτική εξίσωση και οι κινήσεις της Αθήνας
- Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κέρκυρα - Ανεμοστρόβιλος στον Αφιώνα προκάλεσε ζημιές σε σπίτια