Πολιτική|04.06.2019 20:18

Εκλογές 2019: Ισόβιοι δήμαρχοι - Οι «μαθουσάλες» της αυτοδιοίκησης (vid)

Newsroom

Κάποιοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν διαχρονικοί ή παντός καιρού άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην κάμερα του Open TV μίλησαν άνθρωποι που κοντεύουν να ριζώσουν στη δημαρχιακή καρέκλα. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών διανύουν την έβδομη τους θητεία.  «Σε αυτές τις εκλογές τους είπα πάμε όλοι μαζί γιατί το Περιστέρι μας ενώνει. Οι Περιστεριώτες μας έδωσαν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό για πέμπτη συνεχόμενη φορά. Μπορεί να ψηφιστήκαμε με 75% αλλά εμείς θα δουλέψουμε για το 100% της πόλης» δήλωσε στο Open TV ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης τόνισε ότι «είναι η έβδομη συνεχόμενη θητεία και η ευθύνη στις πλάτες μας είναι πολύ σημαντική και ειδικότερα όταν αυτό συνεπάγεται με 65% στον πρώτο γύρο. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε και να δουλέψουμε πιο σκληρά». Ο Αντώνης Γκουντάρας κατέγραψε την έβδομη νίκη του σε αυτοδιοικητικές εκλογές. Το 1994 σε ηλικία μόλις 25 ετών εξελέγη κοινοτάρχης και κατόπιν δήμαρχος Μελιβίας και από το 2010 και μετά είναι ο δήμαρχος Αγιάς. «Είναι φοβερά τα συναισθήματα που νιώθω και η ευθύνη είναι τεράστια. Αυτοί οι άνθρωποι με πίστεψαν και εξακολουθούν να με πιστεύουν» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Open TV.

Παράλληλα ο δήμαρχος Ανάφης Ιάκωβος Ρούσσος εκλέχθηκε δήμαρχος για έβδομη φορά. «Είναι η έβδομη φορά που εκλέγχομαι. Έχασα μόνο μία εκλογική μάχη» δήλωσε.

εκλογές 2019Δημοτικές εκλογές