Πολιτική|06.06.2019 16:18

Νέα Δημοκρατία: Ποιο το νέο οικονομικό μείγμα που «ποντάρει»

Σπύρος Μουρελάτος

Περισσεύει στην ηγεσία της Νέας ∆ηµοκρατίας η αυτοπεποίθηση για το σχέδιο ανάταξης της χώρας και τις προοπτικές επανεκκίνησης της ελληνικής οικονοµίας. Εξ ου και στη Ν∆ δεν θεώρησαν σκόπιµο να αντιδράσουν στις… κίτρινες κάρτες που έβγαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης. Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εξηγούν πως το µπρα ντε φερ Αθήνας - Κοµισιόν αφορά το χθες και αποκαλύπτει την εικόνα της προεκλογικής πλειοδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, στην Πειραιώς εκτιµούν ότι το δικό τους σχέδιο, που εδράζεται στο τρίπτυχο «λιγότεροι φόροι – επενδύσεις και νέες δουλειές – κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τους πλέον αδύναµους» δηµιουργεί ήδη προσδοκίες και ελπίδες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. «Το σχέδιό µας θα αποτιµηθεί σε δεύτερο χρόνο και θα συµβάλει στην ανάκτηση της διεθνούς εµπιστοσύνης της χώρας» σηµειώνει επιτελικός παράγοντας της Πειραιώς, που επιµένει ότι το διαφορετικό οικονοµικό µείγµα του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης προκαλεί ήδη θετικό αντίκτυπο, εάν συνεκτιµηθούν οι αντιδράσεις του χρηµατιστηρίου και των διεθνών αγορών.

Την ίδια ώρα, ικανοποίηση επικρατεί στο Μοσχάτο, καθώς, όπως σηµειώνεται, είναι σαφές ότι η Ν∆ έχει ανακτήσει προ πολλού την πρωτοβουλία των κινήσεων, επιβάλλοντας την προεκλογική ατζέντα. Στο στενό επιτελείο του κ. Μητσοτάκη θεωρούν ότι η µεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων έχει ήδη δώσει ψήφο εµπιστοσύνης στο κεντρικό «γαλάζιο» µήνυµα για ανάπτυξη και περισσότερες και καλύτερα αµειβόµενες δουλειές, όπως έδειξε το αποτέλεσµα της τριπλής κάλπης της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου.

Ως εκ τούτου, εκτιµούν πως η όψιµη στροφή του κ. Τσίπρα, που εξωθήθηκε στο παρά ένα της εθνικής κάλπης να µιλήσει για τη µεσαία τάξη και να υποσχεθεί µείωση φόρων, δεν θα έχει κανένα εκλογικό αντίκρισµα, καθώς υιοθετεί κατ’ ουσίαν την κυβερνητική πρόταση της Ν∆, που έχει τεθεί από το 2016. Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της Ν∆ θα εξακολουθήσει να µιλά για το θετικό µήνυµα του κόµµατος προσπερνώντας τα διχαστικά διλήµµατα και τις κοκοροµαχίες, που στόχο έχουν να θολώσουν τη συζήτηση για τα πραγµατικά προβλήµατα του τόπου.

Κατάρτιση ψηφοδελτίων

Εν τω µεταξύ, εντός του εποµένου 10ηµέρου, η Ν∆ θα έχει παρουσιάσει ολοκληρωµένο το παζλ των ψηφοδελτίων της. Σύµφωνα µε πληροφορίες, οι επιτελείς της Πειραιώς κλείνουν καθηµερινά και τα τελευταία µέτωπα, που σχετίζονται αφενός µε την υπερπροσφορά υποψηφιοτήτων και αφετέρου µε την ποσόστωση για τις γυναίκες. Τέλος, αύριο προγραµµατίζεται επίσκεψη του προέδρου της Ν∆ στη Νέα Σµύρνη, ενώ το Σαββατοκύριακο περιοδεύει στα ∆ωδεκάνησα.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης τίµησε την Παγκόσµια Ηµέρα Περιβάλλοντος συµµετέχοντας σε περιβαλλοντικές δράσεις στον Υµηττό, ενώ την επόµενη εβδοµάδα προγραµµατίζονται στοχευµένες εκδηλώσεις στα προάστια της Αθήνας, όπου ο αρχηγός του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης αναµένεται να εξειδικεύσει το πρόγραµµα της Ν∆ σε τοµείς όπως η ασφάλεια και τα εργασιακά, σε πολίτες που ως επί το πλείστον δεν έχουν αποφασίσει ακόµη τι θα ψηφίσουν.

Επόµενη εκτός των τειχών του Λεκανοπεδίου περιοδεία του κ. Μητσοτάκη είναι σε Ιωάννινα, Πρέβεζα και Αρτα

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατίαεθνικές εκλογές 2019