Πολιτική|06.06.2019 17:18

Πυρ της αντιπολίτευσης κατά Τσίπρα: Εχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια

Newsroom

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας για τη δήλωση έξω από το Μαξίμου, εκεί όπου, ανάμεσα στα υπόλοιπα, είπε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές τότε η Ελλάδα θα ξαναγυρίσει στις πολιτικές των μνημονίων, ενώ τόνισε πως θα γίνουν και απολύσεις στο Δημόσιο.

«Μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνω, εντούτοις είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι η ψήφος του στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. «Σήμερα, όλα όσα είπα τότε, επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας» είπε ο κ. Τσίπρας ευρισκόμενος στην έξοδο του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Σήμερα, έφτασαν μάλιστα στο σημείο να θέσουν ακόμα και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο από το 2014 τότε που αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Μητσοτάκης. Πριν, δηλαδή, αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίσει, καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία απόλυση στον δημόσιο τομέα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε ότι «η όρεξη αυτή άνοιξε, διότι, ακόμα και σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει διαρκώς να μιλά για την ανάγκη επιστροφής στο Δημόσιο για παράδειγμα στο 1:5, στη μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, ενώ, ήδη εμείς έχουμε κατακτήσει με σκληρές διαπραγματεύσεις και έχουμε πετύχει το 1:1».

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε: «Όταν, λοιπόν, υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, τότε είναι λογικό σε ορισμένους να ανοίγει η όρεξή τους και να θέτουν στο τραπέζι επιτακτικά, ξανά, πολιτικές λιτότητας, ακόμα και απολύσεις».

Ετσι, με ένα λακωνικό, όσο και δηκτικό σχόλιο αντέδρασαν στη ΝΔ στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Ειδικότερα, πηγές της ΝΔ στάθηκαν στο σημείο που ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια. «Εχει δίκιο», σχολιάζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν: «Μόνο που Τσίπρας και αλήθεια είναι αδύνατον να βρεθούν στην ίδια πρόταση».

Αντίστοιχα, η Φώφη Γεννηματά απάντησε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού αναφέροντας ότι «ο κ. Τσίπρας αφού έγινε με την πολιτική της ακραίας λιτότητας και της υπερφορολόγησης ο μεγάλος χορηγός της Νέας Δημοκρατίας, τώρα λέει νέο παραμύθι. Ζητά ψήφο για να αντιμετωπίσει δήθεν τη Δεξιά! Όμως, ο κ. Τσίπρας με την αλήθεια έχει πάρει διαζύγιο». Όπως υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, «ο μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή των Ελλήνων και τη χώρα είναι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε με το μνημόνιο, δεσμεύσεις πρέπει άμεσα να αλλάξουν». Η κυρία Γεννηματά επισημαίνει ότι «εγγύηση για τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων και την ανοδική πορεία της Ελλάδας είναι ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής».

Αλέξης ΤσίπραςΜέγαρο Μαξίμου