Πολιτική|07.06.2019 17:38

Σταύρος Θεοδωράκης: Αποχωρώ από τη Βουλή πολιτικά ηττημένος (vid)

Κατερίνα Τζαβάρα

Την αποχαιρετιστήρια ομιλία του εκφώνησε τη χθεσινή τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο επικεφαλής του πολιτικού κινήματος «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό και μιλώντας για «ποταμίσια» πολιτική ηθική.

«Αποχωρώ από τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, ανθρώπινα θλιμμένος αλλά και αισιόδοξος ότι ο σπόρος που έριξε το Ποτάμι θα ανθίσει ξανά», είπε κλείνοντας την ομιλία του, έχοντας προηγουμένως αναφέρει πως το Ποτάμι δεν θα κατέβει στις εκλογές και ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος με άλλο κόμμα. Μάλιστα έκανε λόγο «μασκαριλίκια» μεταπηδήσεων από τη μια κομματική βάρκα στην άλλη που δεν χωράνε στο δικό του αξιακό σύστημα και ισοδυναμούν με προδοσία.

Στον απολογισμό του που ήταν ταυτόχρονα μια σύντομη αναδρομή της πορείας του Ποταμιού, επεσήμανε πως «ξέραμε τη συνταγή πως ο κόσμος θέλει άσπρο-μαύρο, αλλά δεν την ακολουθήσαμε».

Τόνισε όμως ταυτόχρονα με νόημα πως «οι μειοψηφίες είναι αυτές που δίνουν τη σπίθα για να αλλάξει ο κόσμος».

Την ίδια ώρα έντονη ήταν η συγκίνηση και στο επικοινωνιακό επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη. Ενδεικτικά είναι τα στιγμιότυπα που κατέγραψε ο φακός της Eurokinissi.

Σταύρος Θεοδωράκης