Πολιτική|07.06.2019 15:55

Βουλή: Κάλεσμα Τσακαλώτου για μία προοδευτική συμμαχία

Κατερίνα Τζαβάρα

«Αν ο μη γένοιτο κερδίσει η ΝΔ θα είναι άλλο ένα λάθος του ΚΚΕ», είπε από βήματος της Ολομέλειας, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος απευθύνοντας κάλεσμα στους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς και υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κατανοήσουν ποιο είναι το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε σε μία προοδευτική συμμαχία με την οποία μπορεί να συνταχθούν οι πολίτες για να σταματήσουν το «τσουνάμι που έρχεται», προειδοποιώντας πως μόνο η σύμπραξη σοσιαλιστών, πρασίνων, κομμουνιστών μπορεί να αποτρέψει αυτό που έρχεται και του οποίου δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο.

Με ειδική αναφορά στην τροπολογία για το αφορολόγητο τόνισε πως «διευρύνεται η ταξική μας μεροληψία στα μεσαία στρώματα». Από το βήμα της Βουλής έκανε αναφορά τόσο στο Κίνημα Αλλαγής όσο και στο ΚΚΕ, επισημαίνοντας ουσιαστικά πως δεν μπορεί να υιοθετείται μία πρακτική ίσων αποστάσεων.

Ειδικά απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ τους ζήτησε ή να αλλάξουν γραμμή «για να πάμε μαζί να αντιμετωπίσουμε το φόβο ή να μην σας ψηφίσουν γιατί είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα για να λέτε αυτό που λέγατε όταν ηγεμόνευσε ο νεοφιελευθερισμός».

Κλείνοντας επεσήμανε πως στις επικείμενες εκλογές «έχει τεράστια σημασία ο κόσμος που μας ακούει να ξέρει τι διακυβεύεται… Σ’ αυτές τις εκλογές πρέπει να αποφασίσουμε για τη ζωή μας».

αφορολόγητοΕυκλείδης Τσακαλώτος