Πολιτική|08.06.2019 08:46

ΝΔ: Μπαίνει μπροστά το μοντέλο απευθείας επικοινωνίας µε τους πολίτες

Σπύρος Μουρελάτος

Προσεκτικά επιλεγµένες περιοδείες και στοχευµένες κοµµατικές εκδηλώσεις θα είναι το οργανωτικό µοτίβο της προεκλογικής εκστρατείας του Κυριάκου Μητσοτάκη έως τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Μάλιστα, η διήµερη επίσκεψη του προέδρου της Ν∆ στα ∆ωδεκάνησα, που ξεκινά σήµερα, έχει, εκτός των άλλων, και έναν υψηλό πολιτικό συµβολισµό για την εποµένη των εκλογών, εφόσον η Ν∆ βγει νικήτρια από την κάλπη: ότι η διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχει στιβαρή παρουσία στους τοµείς της εξωτερικής πολιτικής και της άµυνας, σε µια συγκυρία που προκύπτουν στρατηγικού χαρακτήρα προκλήσεις στην εθνική µας περίµετρο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύµφωνα µε τον προγραµµατισµό της Πειραιώς, ο πρόεδρος της Ν∆ θα περιοδεύσει στην πόλη της Ρόδου, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνοµιλήσει µε κατοίκους, στο πλαίσιο της απευθείας επικοινωνίας µε τους πολίτες που έχει εγκαινιάσει εδώ και αρκετούς µήνες, ενώ θα προεδρεύσει και σύσκεψης στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου µε εκπροσώπους επιστηµονικών και παραγωγικών φορέων του νησιού. Το απόγευµα θα µεταβεί στο ακριτικό Καστελόριζο, όπου και θα διανυκτερεύσει, ενώ αύριο, Κυριακή, θα επισκεφθεί ακόµη δύο νησιά, την Κω και την Κάλυµνο.

Ο προγραμματισμός

Σύµφωνα µε τις διαθέσιµες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί, κατά πληροφορίες, το επόµενο Σαββατοκύριακο την Ηπειρο, και συγκεκριµένα τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα και την Αρτα, µία από τις ελάχιστες περιφέρειες στις οποίες η Ν∆ ήρθε δεύτερη στην κάλπη των ευρωεκλογών, ενώ λίγες ηµέρες νωρίτερα θα περιοδεύσει σε Αχαΐα και Ηλεία. Επόµενος σταθµός του προέδρου της Ν∆, σύµφωνα µε πληροφορίες, είναι νοµοί της Κεντρικής και της ∆υτικής Μακεδονίας. Την προσεχή εβδοµάδα, εξάλλου, το «γαλάζιο» επιτελείο έχει προγραµµατίσει θεµατικές εκδηλώσεις στα προάστια της Αθήνας, στις οποίες ο πρόεδρος του κόµµατος θα επιχειρήσει να εξειδικεύσει πτυχές του κυβερνητικού του προγράµµατος, όπως η ασφάλεια και τα εργασιακά. Την προσεχή Πέµπτη ο κ. Μητσοτάκης αναµένεται να µιλήσει σε εκδήλωση του ΣΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη. Εντός των ηµερών αναµένεται και το νέο κύµα της διαδικτυακής καµπάνιας της Ν∆, η οποία συµπυκνώνει το θετικό µήνυµα του κόµµατος, πρώτιστα στα πεδία της οικονοµίας και της ασφάλειας, ενώ εκπέµπει ενωτικά µηνύµατα, στοχεύοντας αφενός στην αύξηση της συµµετοχής και αφετέρου στη δεξαµενή των νέων ψηφοφόρων και των αναποφάσιστων.

Την ίδια ώρα, η κατάρτιση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων εξελίσσεται σε… ευχάριστο πονοκέφαλο για την Πειραιώς. Η επικράτηση του κόµµατος στην τριπλή κάλπη της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου έχει δηµιουργήσει κύµα υπερπροσφοράς υποψηφιοτήτων. Καλά πληροφορηµένες πηγές µεταδίδουν πως ο κύριος όγκος της προεργασίας έχει ήδη γίνει και αποµένει η… πολιτική επικύρωσή τους από τον πρόεδρο της Ν∆. Ως εκ τούτου, η ολοκλήρωση του παζλ των ψηφοδελτίων από την αρµόδια επιτροπή -που συνεδριάζει διαρκώς- αναµένεται να έχει ολοκληρωθεί περίπου έως τα µέσα Ιουνίου.

Νέα ΔημοκρατίαΚυριάκος Μητσοτάκης