Πολιτική|09.06.2019 14:28

Εκλογές 2019: Ποια είναι τα πρόσωπα που προκάλεσαν σάλο με τις δηλώσεις τους

Newsroom

Κάθε τους... δήλωση και μια αντίδραση. Κάθε τους αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μια απάντηση από τους πολιτικούς τους αντιπάλους - και όχι μόνο. Και μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ, στη Νέα Δημοκρατία και στα υπόλοιπα κόμματα να «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, υπάρχουν, όμως, κάποια πρόσωπα που δεν χρειάζονται να τύχουν ιδιαίτερης προβολής. Κι αυτό γιατί με τις δηλώσεις τους προκαλούν -ούτως ή άλλως- σάλο... 

Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιάννης Λοβέρδος, Παύλος Πολάκης, Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που -κατά καιρούς- προκαλούν έντονες αντιδράσεις. 

Το ethnos.gr συγκέντρωσε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές δηλώσεις πολιτικών προσώπων αλλά και υποψηφίων βουλευτών και σας τις παρουσιάζει. 

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Την υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου προωθούσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Η υποψηφιότητά του κόπηκε αρχικά, όταν ανήρτησε tweet που ανέφερε: «Δεν έχετε ιδέα τι έχει να γίνει στην ΕΡΤ αν βγει η Νέα Δημοκρατία», σχολιάζοντας στη συνέχεια: «ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ». Στις αναρτήσεις του άλλος χρήστης του Τwitter είχε ποστάρει: «Αυτά περιμένουμε 4 χρόνια. Ένα τανκ απ' έξω και να γυρίσουμε τη σκηνή Ηλία ρίχ' το», με τον κ. Μπογδάνο να απαντά: «Ψηφίστε σωστά και το 'χουμε!».

Η Μαρία Σπυράκη, που τότε ήταν εκπρόσωπος Τύπου, είχε πει ότι «αυτές οι συμπεριφορές είναι ξένες προς τη ΝΔ».

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ κατά το παρελθόν ζητούσε από το ΔΝΤ «να κρατήσει γερά», ενώ έξι μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναφερόταν σε «μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή», με την οποία θα μπορούσε να συγκυβερνήσει η Ν.Δ.

Γρηγόρης Ψαριανός: Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού, το 2016 απέκλειε ότι θα πάει στη Νέα Δημοκρατία. Τότε έλεγε ότι η Νέα Δημοκρατία «είναι ένα μόρφωμα δεξιότερων αποκλίσεων απ’ ό,τι η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά». Πάντως, ο κ. Ψαριανός έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές αντιδράσεις με πιο πρόσφατες τα σχόλια με υπονοούμενα για την Έφη Αχτσιόγλου.

Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης: Ο πρώην αντιπρόεδρος της «Δράσης» παρομοίασε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με «αιχμαλώτους πολέμου». Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τον «άδειασε», λέγοντας ότι πρόκειται για «πολύ άκομψο χιούμορ». Πάντως ο κ. Αϊβαλιώτης είχε προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς είχε επιτεθεί εναντίον του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άκη Τσελέντη. Κι αυτό γιατί τον αποκαλούσε «νούμερο», ενώ είχε αφήσει αιχμές για την επιλογή του στο ευρωψηφοδέλτιο.

Γιάννης Λοβέρδος: Ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία είχε παρουσιάσει φωτομοντάζ με το κεφάλι του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, στο σώμα του πρίγκιπα Καρόλου. Μάλιστα επέμενε ότι δεν είναι φωτομοντάζ. Παράλληλα είχε παρουσιάσει τον Σωτήρη Καλυβάτση - από τον ρόλο του Μαέβιους Παχατουρίδη - ως τον γνωστό Γάλλο οικονομολόγο Σερζ Λατούς.

Κώστας Στεφανίδης: Λίγες μέρες μετά τις ευρωεκλογές το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Στεφανίδης σχολίασε μέσω Facebook την μη εκλογή της Κωνσταντίνας Κούνεβα στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος αναρωτήθηκε δημόσια αν η πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στην προηγούμενη δουλειά της γιατί ψάχνει κάποια να του κάνει γενική. Η συγκεκριμένη ανάρτηση οδήγησε στη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.

Χρήστος Σκαλούμπακας: Μετά τον Κώστα Στεφανίδη τον δρόμο της διαγραφής από τη ΝΔ πήρε και ο Χρήστος Σκαλούμπακας. Ο κ. Σκαλούμπακας προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα social media, καθώς δημοσίευε σχόλια που περιείχαν απειλές εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της ΝΔ, εμφυλιοπολεμική ρητορική αλλά και χυδαίες εκφράσεις.

Παύλος Πολάκης: Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αρκετές φορές ασκεί πολιτική και κριτική μέσα από τα social media. Ωστόσο, οι αναφορές του για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις, ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναφερόμενος στον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είχε δηλώσει ότι: «Αν διεκδικούσες ΙΣΕΣ ευκαιρίες, κύριε Κυμπουρόπουλε,να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β' στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο οπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι: (οπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ να λες αυτά που λες!!!».

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Η αντιπρόεδρος της Βουλής βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής έπειτα από την αποκάλυψη ότι στις μετατάξεις που εκκρεμούσαν βρισκόταν και το όνομα της κόρης της. Ύστερα από τον σάλο που δημιουργήθηκε, η κυρία Χριστοδουλοπούλου, αποφάσισε να κάνει πίσω και να μην κατέβει στις εθνικές εκλογές ως υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος. Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στην ίδια και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός άκουσε την πρόθεση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου να μη βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές και τη μετέπειτα συγγνώμη της για το θέμα των μετατάξεων. Μάλιστα, αποδέχθηκε την πρότασή της να αποσύρει την υποψηφιότητά της. 

Γρηγόρης ΨαριανόςΚωνσταντίνος ΜπογδάνοςΤασία ΧριστοδουλοπούλουΠαύλος Πολάκης