Πολιτική|10.06.2019 15:45

Η µάχη των «βαρόνων» της ΝΔ

Αντώνης Γκιόκας

Οι εκλογές έρχονται, η Νέα ∆ηµοκρατία µπαίνει µε «αέρα» νικητή µετά το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών, όµως ένα «γαλάζιο» πουλάκι µού ψιθύρισε ότι στις µεγάλες εκλογικές Περιφέρειες της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη µία «υπόγεια» σύγκρουση. Εκείνη µεταξύ των «βαρόνων» του κόµµατος, για την πρωτιά σε σταυρούς.

Βλέπετε, εκτός από το κύρος που προσφέρει η πρώτη θέση, όλοι τους πιστεύουν ότι θα αποκτήσουν πλεονέκτηµα για θέσεις υπουργών – και ας έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι ουδόλως θα επηρεαστεί από πρωτιές. Ξεκινάω από τον Βόρειο Τοµέα της Β’ Αθηνών, γιατί εκεί θα παιχτεί η µεγάλη «µάχη» ανάµεσα στους δύο αντιπροέδρους του κόµµατος.

Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι οι δύο ισχυροί παίχτες, µε τον αντιπρόεδρο β’, Αδωνι, να λυσσάει για την πρωτιά, αλλά το αποτέλεσµα µοιάζει ανοιχτό. Στα Νότια, τα πράγµατα δεν παρουσιάζουν τόσο µεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο Νίκος ∆ένδιας αναµένεται να είναι εύκολα πρώτος. Στη ∆υτική Αθήνα, λόγω της παρουσίας του Κυριάκου σε αυτή την εκλογική περιφέρεια, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γεράσιµος Γιακουµάτος θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση, µε φαβορί τον πρώτο.

Στην Α’ Αθηνών, χωρίς την Ντόρα Μπακογιάννη πια, η Όλγα Κεφαλογιάννη θέλει να παραµείνει πρώτη σε σταυρούς, µε τον Βασίλη Κικίλια να είναι ο µοναδικός που µπορεί να την απειλήσει. Τέλος, φωτιά είναι η Ανατολική Αττική, αφού ο Μάκης Βορίδης επιθυµεί να επιβεβαιώσει τον τίτλο του τοπικού «κοµµατάρχη», µε αντιπάλους τη Γεωργία Μαρτίνου, τον Γιώργο Βλάχο και τον ερχόµενο µε φόρα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας Βασίλη Οικονόµου. Πλάκα θα έχει το τελικό αποτέλεσµα…

Νέα Δημοκρατίαεθνικές εκλογές 2019