Πολιτική|22.06.2020 17:19

Κυριάκος Κυριάκος: Η πολιτική είναι ωκεανός και ψάχνεις πάντα το σωστό νησί

Newsroom

Ο Κυριάκος Κυριάκος πήγε στον ΠΑΟΚ αμούστακο αγόρι και έπειτα από είκοσι χρόνια αγώνων και εξαντλητικής προσπάθειας είδε τους κόπους του να ανταμείβονται με την κατάκτηση ενός ιστορικού Πρωταθλήματος και το πρώτο double στην ιστορία του club. Το προφανές θα ήταν να παραμείνει και να γευτεί τους καρπούς των κόπων του. Το ρομαντικό θα ήταν να τα παρατήσει όλα και να κατέβει για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής. Μαντέψτε τι αποφάσισε.

Επί μια εικοσαετία η πρωινή διαδρομή είχε τον ίδιο προορισμό: το γήπεδο της Τούμπας. Είδε το παιδικό του όνειρο, να δουλέψει στον ΠΑΟΚ, να εκπληρώνεται ήδη από τα 20 του. Μέσω μιας αλληλουχίας προκλήσεων γεύτηκε επώδυνες ήττες, παροδικούς θριάμβους, πικρές νύχτες και πρωινά «πάμε-πάλι-από-την-αρχή». Η καθημερινότητα περιείχε ένταση, επιθετικά δελτία Τύπου, συνεντεύξεις Τύπου, παρασκήνιο, προσκήνιο, επικοινωνιακές τακτικές, μακρόχρονες στρατηγικές, παιχνίδι με τις λέξεις, με τα νεύρα, με τα μυαλά… Είκοσι χρόνια μετά, είδε την αγαπημένη του ομάδα να κατακτά το Πρωτάθλημα, είδε το club στο οποίο ηγούνταν της επικοινωνιακής πολιτικής να κάνει ένα ιστορικό double.

Κυριάκος Κυριάκος (PEOPLE)

Το πρωινό μετά τη γιορτή δεν είχε χαλάρωση, ούτε καν απολογισμό. Μια νέα πρόκληση του τριβέλιζε το μυαλό. Απάντησε θετικά στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά να είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Η κούτα από το γραφείο γέμισε με τρία Κύπελλα, ένα Πρωτάθλημα και φυσικά τον Μικρό Πρίγκιπα, το αγαπημένο του βιβλίο – κι ας έχει διαβάσει εκατοντάδες άλλα στη ζωή του. Είπε στο People:

Πώς είσαι αυτό τον καιρό;

Ενθουσιασμένος, χαρούμενος και δημιουργικός. Πολλοί νομίζουν πως η πολιτική αποπνέει μια μιζέρια, για εμένα μοιάζει με ωκεανός στον οποίον κολυμπάς και ψάχνεις να βρεις το σωστό νησί, εκείνο που προσφέρει ευκαιρίες να αναπτυχθείς. Η πολιτική ήταν πάντοτε μέσα μου, μεγάλωσα σε ένα σπίτι που κυριαρχούσαν οι πολιτικές συζητήσεις, διάβαζα και ενημερωνόμουν από μικρός. Ακόμη και από τη θέση μου στον ΠΑΟΚ έκανα football politics. Ήμουν πάντοτε πολιτικοποιημένος και πλέον τώρα είμαι υποψήφιος.

Κυριάκος Κυριάκος (PEOPLE)

Πώς έγινε η πρόταση να περάσεις από τη νευραλγική θέση του διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην πολιτική;

Εντελώς συγκυριακά. Στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ γνώρισα κάποιους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην κεντρική πολιτική σκηνή, μεταξύ αυτών και τον Γιώργο Καμίνη. Μας σύστησε ένας κοινός γνωστός μας.

T
ΠΑΟΚΚυριάκος Κυριάκος