Πολιτική|11.06.2019 14:57

ΚΚΕ: Συναγερµός στον Περισσό για την εκλογική µάχη

Αντώνης Γκιόκας

Μπορεί χθες το βράδυ τα στελέχη του ΚΚΕ και οι άνθρωποι που βοήθησαν το κόµµα στις ευρωεκλογές να χαλάρωσαν στον Περισσό µε λίγο κρασί και µεζέ, στην πραγµατικότητα όµως ολόκληρος ο κοµµατικός µηχανισµός έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερµού εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.Το ΚΚΕ στοχεύει να αυξήσει τα ποσοστά του σε σχέση µε τις ευρωεκλογές του Μαΐου, ενώ οι πλέον αισιόδοξοι εκτιµούν ότι η τρίτη θέση κάθε άλλο παρά χαµένη υπόθεση είναι.

Από αύριο και µέχρι τη στιγµή που θα ανοίξουν οι κάλπες, στον Περισσό σχεδιάζουν µια µεγάλη εξόρµηση, µε τη συµµετοχή των µελών του και των φίλων του, προκειµένου να καταφέρουν να επικοινωνήσουν τις θέσεις τους σε όλους τους ψηφοφόρους. 

Συστράτευση

Στις εκλογές του Ιουλίου θα έχει και πάλι στο πλευρό του αλλά και στα ψηφοδέλτιά του τα πρόσωπα εκείνα που το στήριξαν στις ευρωεκλογές και που δεν ανήκουν στον στενό κοµµατικό πυρήνα. Φυσικά και θα συνυπάρξουν µε τα κορυφαία στελέχη του ΚΚΕ αλλά και µε νέους ανθρώπους που δεν έχουν συµµετάσχει ξανά σε εκλογικές µάχες. Σύµφωνα µε ανακοίνωση του Νίκου Σοφιανού, η Αλέκα Παπαρήγα θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ στη δωδέκατη, τελευταία, τιµητική θέση θα βρίσκεται ο σπουδαίος µουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος.

Στον Περισσό γνωρίζουν ότι η αναµέτρηση που έρχεται δεν θα είναι εύκολη. Η πόλωση θα είναι µεγάλη και στον κόσµο της Αριστεράς θα τεθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ διλήµµατα που δεν είναι εύκολο να αποκρουστούν. Με βάση αυτή την εκτίµηση, εκτιµούν ότι η επίθεση που δέχθηκαν την προηγούµενη εβδοµάδα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο θα έχει και συνέχεια. Το επιχείρηµα που προβάλλεται από την πλευρά του κυβερνώντος κόµµατος, ότι δηλαδή «φταίει το ΚΚΕ που θα βγει ο Μητσοτάκης», µπορεί να ακούγεται σαν τη βαθιά φωνή κάποιου στελέχους του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80, είναι όµως και το βασικό που θα κληθεί να απαντήσει στους εν δυνάµει ψηφοφόρους του ο Περισσός.

εθνικές εκλογέςΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπαςβουλευτικές εκλογές