Πολιτική|13.06.2019 07:55

ΝΔ: Μαζική συμμετοχή στις κάλπες ζητά ο Μητσοτάκης

Σπύρος Μουρελάτος

Την επιτυχηµένη συνταγή της απευθείας επαφής µε τους πολίτες συνεχίζει µε αµείωτη ένταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιµένοντας στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής του πρότασης, δηλαδή στο τρίπτυχο «ανάπτυξη - επενδύσεις - δουλειές». Εξάλλου, το σύνθηµα «ισχυρή ανάπτυξη - αυτοδύναµη Ελλάδα» θα συνοδεύει, όπως προϊδέασε ο πρόεδρος της ΝΔ χθες από την Ηλεία, την προεκλογική εκστρατεία του κόµµατος έως τις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Από τον Πύργο, όπου βρέθηκε χθες, ο πρόεδρος της Ν∆ προανήγγειλε ότι άµεση πρωτοβουλία της επόµενης κυβέρνησης στον τοµέα των υποδοµών είναι η ολοκλήρωση του δρόµου Πύργου-Πάτρας, ώστε, όπως επεσήµανε, η πρωτεύουσα της Ηλείας «να συνδεθεί µε τον κορµό των αυτοκινητοδρόµων για να σπάσει η ιδιότυπη αποµόνωση». Στο «γαλάζιο» στρατηγείο γνωρίζουν πως το πρώτο ηµίχρονο των... ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών έληξε µε άνετο προβάδισµα του κόµµατος, ωστόσο επισηµαίνουν ότι οι βουλευτικές εκλογές εν µέσω θέρους και τουριστικής περιόδου έχουν τις δικές τους ιδιοµορφίες και σε κάθε περίπτωση δεν ενδείκνυνται για χαλάρωση.

Καµία επανάπαυση

«Από τώρα έως την 7η Ιουλίου να µην υπάρχει καµία επανάπαυση, δεν ψηφίζουν οι δηµοσκοπήσεις, ψηφίζουν οι πολίτες στην κάλπη» διεµήνυσε ο κ. Μητσοτάκης, που παροτρύνει σε κάθε δηµόσια παρέµβασή του τους πολίτες -και ιδίως τους νέους- να συµµετάσχουν µαζικά στην κάλπη του Ιουλίου. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ν∆ επιχειρεί να διευρύνει την εκλογική επιρροή του κόµµατός του, εκπέµποντας ενωτικό µήνυµα προς τους ψηφοφόρους των άλλων κοµµάτων. «Η Νέα ∆ηµοκρατία είναι σήµερα η µόνη πολιτική δύναµη του τόπου που µπορεί να ενώσει πολίτες από διαφορετικές πολιτικές αναφορές. Και µπρος στα µεγάλα προβλήµατα που αντιµετωπίζουµε, οι ιδεολογικές διαχωριστικές γραµµές του παρελθόντος ξεθωριάζουν» σηµείωσε χαρακτηριστικά.

Fake news

Μάλιστα, η Πειραιώς δεν αφήνει αναπάντητα τα περί fake news που, όπως σηµειώνει, διακινεί ο προπαγανδιστικός µηχανισµός του ΣΥΡΙΖΑ, µε τελευταίο κρούσµα δήθεν δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη από την Κω περί επταήµερης εργασίας. Από το Μοσχάτο καλούσαν χθες τα ΜΜΕ να προβάλουν τη συγκεκριµένη τοποθέτηση του προέδρου της Ν∆, «ώστε όλοι να καταλάβουν τις µεθόδους µε τις οποίες η απερχόµενη κυβέρνηση εξακολουθεί να κατασκευάζει fake news, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει το µήνυµα που της έστειλαν οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές».

Τα ψηφοδέλτια

Σύµφωνα µε όλες τις ενδείξεις, έως το τέλος της τρέχουσας εβδοµάδας θα πρέπει να αναµένεται η ανακοίνωση του συνόλου των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων, καθώς αποµένει µόνο η τελική παρέµβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για συγκεκριµένες περιπτώσεις υποψηφίων. Σήµερα το πρωί ο πρόεδρος της Ν∆ παραχωρεί συνέντευξη στην τηλεόραση του Open και στην εκποµπή «Ωρα Ελλάδος 7», µε τους Γιάννη Σαραντάκο και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

βουλευτικές εκλογέςεθνικές εκλογές 2019Νέα ΔημοκρατίαΚυριάκος Μητσοτάκης