Πολιτική|14.06.2019 17:08

Με απόφαση Τσίπρα οι δημοτικοί αστυνομικοί επιστρέφουν στους δήμους (vid)

Newsroom

Επιστρέφουν στους δήμους οι δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν οδηγηθεί σε άλλες υπηρεσίες με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους δημοτικούς αστυνομικούς. 

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης -επί κυβέρνησης Σαμαρά- είχε στείλει σε διαθεσιμότητα δημοτικούς αστυνομικούς, αρκετοί από τους οποίους είχαν ενταχθεί σε διαδικασία αξιολόγησης μέχρι να επανατοποθετηθούν σε νέα υπηρεσία. 

Από τους 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας:

  • 1.500 έως 1.600 θα τοποθετηθούν στην Ελληνική Αστυνομία
  • 700 στα Σωφρονιστικά Καταστήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης
  • 350 έως 400 στις υπηρεσίες ιθαγένειας – «one stop shop» του υπουργείου Εσωτερικών
  • 200 έως 250 στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών
  • 30 έως 50 στις υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο κ. Τσίπρας μιλά στους δημοτικούς αστυνομικούς, όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο του ethnos.gr

Η απάντηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για τους φόρους 

Στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους δημοτικούς αστυνομικούς απάντησε και στη φράση που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι το κράτος δεν πρέπει να στέλνει το ΣΔΟΕ για ελέγχους. Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Υπάρχει το μοντέλο που λέει, ναι, περάσαμε δύσκολα, πράγματι, βγήκαμε, όμως, από τα μνημόνια. Βγήκαμε όλοι μαζί ζωντανοί. Κάποιοι επιβαρύνθηκαν περισσότερο και πρέπει τώρα να ελαφρυνθούν στοχευμένα, σίγουρα, με ασφάλεια με βάση τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Υπάρχει και η άλλη άποψη είναι η άποψη που λέει ότι αυτό το οποίο χρειάζεται για την επόμενη μέρα ειναι να γυρίσουμε στη λογική της ασυδοσίας. Οι πολύ πλούσιοι, νομίμως, να μην πληρώνουν φόρους και να τους μειωθούν κι αυτοί που έχουν». 

Διάλογο με επιχειρηματία στο Καστελόριζο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επιχειρηματίας –στον απόηχο του επιχειρηματία που ζητούσε επταήμερη εργασία- του παραπονέθηκε διότι… πήγε ο ΣΔΟΕ να ελέγξει…

Όπως προκύπτει από το βίντεο που κατέγραψε το Open, κατά την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο Καστελόριζο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι ο ίδιος δεν στέλνει το ΣΔΟΕ, αλλά και το κράτος δεν θα έπρεπε να το στέλνει, αντιθέτως θα πρέπει να δείχνει κατανόηση στους επαγγελματίες…

Συγκεκριμένα, ο διάλογος έχει ως εξής:

Επιχειρηματίας: «Ο Τσίπρας όταν έφυγε από εδώ μας έστειλε 8 φορές τον ΣΔΟΕ».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυτή ήταν η ανταμοιβή».

Επιχειρηματίας: «Ναι, για τον γαλάζιο ουρανό που μας έλεγε και τη γαλάζια θάλασσα. Να πω κι ένα αστείο. Εσείς πόσες φορές θα μας τον στείλετε;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εγώ να ξέρεις δεν στέλνω. Και το Κράτος δεν πρέπει να στέλνει, αλλά πρέπει να δείχνει μια μεγάλη κατανόηση απέναντι στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με πολύ αυξημένο κόστος».

Δείτε το βίντεο του OPEN TV

Αλέξης Τσίπραςδημοτική αστυνομίαΚυριάκος Μητσοτάκηςδιαθεσιμότητα