Πολιτική|14.06.2019 17:14

Τσίπρας: Ο διάλογος Μητσοτάκη - επιχειρηματία καταδεικνύει την ασυδοσία της ΝΔ

Newsroom

Τα 20 δευτερόλεπτα «συγκλονιστικής στιχομυθίας», μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και επιχειρηματία, με τον δεύτερο να λέει ότι είναι δικαίωμά του η φοροδιαφυγή και ο πολιτικός να του κτυπά την πλάτη», συμβολίζουν την κουλτούρα ανοχής της ΝΔ στην παραβατικότητα και την ασυδοσία. Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τη συζήτηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με επιχειρηματία στο Καστελόριζο για το ΣΔΟΕ. 

Η παλιά Ελλάδα της ασυδοσίας και της παραβατικότητας

Μιλώντας για την «κουλτούρα ανοχής στην ασυδοσία και την παραβατικότητα», υπογράμμισε ότι απεικονίζει μία παλιά Ελλάδα που πρέπει να αφήσουμε πίσω και να μην κλείνουμε τα μάτια και να λέμε ότι ο επιχειρηματίας που τηρεί το νόμο είναι το κορόιδο.

Αναφέρθηκε δε, στο σημείο αυτό, στη «συγκλονιστική στιχομυθία» όπως την χαρακτήρισε, μεταξύ επιχειρηματία και του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε ο πρωθυπουργός, υποσχέθηκε στον επιχειρηματία ότι δεν θα γίνονται έλεγχοι.

«Αυτά τα 20 δευτερόλεπτα αυτής της στιχομυθίας μεταξύ τους, είναι η συμπύκνωση των αιτιών της κρίσης, είναι η συμπύκνωση των αιτιών της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και ηθικής χρεοκοπίας της χώρας μας (…) ο επιχειρηματίας που λέει ότι είναι δικαίωμά μου η φοροδιαφυγή και ο πολιτικός που του κτυπά την πλάτη», δήλωσε.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε, τέλος, ότι περάσαμε δύσκολα και κάποιοι πρέπει να ελαφρυνθούν, προσθέτοντας ότι υπάρχει και η άποψη που λέει ότι το να ξαναγυρίσουμε στη λογική της ασυδοσίας, με τους πλούσιους νομίμως να μην πληρώνουν φόρους και στoυς λιγότερο πλούσιους, «να κλείνουμε το μάτι στην παραβατικότητα».

Ο επίμαχος διάλογος Μητσοτάκη με επιχειρηματία

Διάλογο με επιχειρηματία στο Καστελόριζο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επιχειρηματίας –στον απόηχο του επιχειρηματία που ζητούσε επταήμερη εργασία- του παραπονέθηκε διότι… πήγε το ΣΔΟΕ να ελέγξει…

Όπως προκύπτει από το βίντεο που κατέγραψε το Open, κατά την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο Καστελόριζο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι ο ίδιος δεν στέλνει το ΣΔΟΕ, αλλά και το κράτος δεν θα έπρεπε να το στέλνει, αντιθέτως θα πρέπει να δείχνει κατανόηση στους επαγγελματίες…

Συγκεκριμένα, ο διάλογος έχει ως εξής:

Επιχειρηματίας: «Ο Τσίπρας όταν έφυγε από εδώ μας έστειλε 8 φορές τον ΣΔΟΕ».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυτή ήταν η ανταμοιβή».

Επιχειρηματίας: «Ναι, για τον γαλάζιο ουρανό που μας έλεγε και τη γαλάζια θάλασσα. Να πω κι ένα αστείο. Εσείς πόσες φορές θα μας τον στείλετε;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εγώ να ξέρεις δεν στέλνω. Και το Κράτος δεν πρέπει να στέλνει, αλλά πρέπει να δείχνει μια μεγάλη κατανόηση απέναντι στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με πολύ αυξημένο κόστος».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης Τσίπρας