Πολιτική|15.06.2019 11:30

Κικίλιας στο Έθνος: Η Ν? είναι αποφασισµένη να ανορθώσει τη χώρα

Σπύρος Μουρελάτος

Τη βεβαιότητα ότι πιθανή αυριανή κυβέρνηση της Ν∆ θα εγγυηθεί µια νέα κανονικότητα στην οικονοµία και την ασφάλεια εκφράζει µέσω του «Εθνους της Κυριακής» ο υποψήφιος βουλευτής της Α’ Αθηνών της Νέας ∆ηµοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Εκτιµά πως η Ν∆ καλύπτει επαρκώς τον χώρο µεταξύ της ∆εξιάς και της δηµοκρατικής Αριστεράς και επιµένει ότι ακόµη και αυτοδύναµη η επόµενη κυβέρνηση θα επιδιώξει τις µέγιστες δυνατές πολιτικές συµµαχίες.

Γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει τη Ν∆ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως µετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού του προγράµµατος, που µεταξύ άλλων περιλαµβάνει αθρόες προσλήψεις και σηµαντικές φοροελαφρύνσεις;

Ο λαός επιλέγει τη Νέα ∆ηµοκρατία γιατί θέλει να ζήσει και όχι απλώς να φυτοζωεί. Η ακατάσχετη παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιµάστηκε ήδη στις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατανοεί ότι οι πολίτες, που υπέφεραν τα πάνδεινα, δεν επιθυµούν να ξαναβυθιστούν στο οικονοµικό χάος. Ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να µειώσει το εύρος της διαφαινόµενης ήττας του την 7η Ιουλίου, δεν διστάζει να υποσχεθεί τα πάντα, διακυβεύοντας τις αιµατηρές θυσίες των Ελλήνων. Εξάλλου, ανέξοδα το κάνει, αφού δεν θα βρεθεί σε θέση να εφαρµόσει όσα ασύγγνωστα τάζει.

Η Νέα ∆ηµοκρατία -µε τη µέγιστη κοινωνική ευαισθησία και την ύψιστη υπευθυνότητα- εγγυάται ότι θα ξεφύγουµε οριστικά από τις συνέπειες της κρίσης και θα διασφαλιστεί η ανάπτυξη, µέσω της οποίας θα προκύψει το µέγιστο δυνατό όφελος για την Ελληνίδα και τον Ελληνα. Εχει γίνει συνείδηση πια ότι η ζωή µας είναι το άθροισµα των πολιτικών µας επιλογών, αφού αυτές µας δείχνουν ποιοι είµαστε πραγµατικά.

Μία εκ των σηµαντικότερων δεσµεύσεων του κόµµατός σας είναι η πάταξη των φαινοµένων ανοµίας. Εχετε συγκεκριµένο χρονοδιάγραµµα για τις παρεµβάσεις πιθανής αυριανής κυβέρνησης της Ν∆;

Η Νέα ∆ηµοκρατία έχει ολοκληρωµένο και δηµόσια διακηρυγµένο πρόγραµµα για τον τοµέα της ασφάλειας, το πεδίο που αποτέλεσε το «Βατερλό» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι παρεµβάσεις µας θα είναι άµεσες, στοχευµένες και οργανωµένες, ώστε σε συντοµότατο χρόνο να εγκληµατικότητας της δεκαετίας και έλεγχο των µεταναστευτικών ροών, θωρακίζοντας τα νησιά µας από οποιοδήποτε πρόβληµα στον τουρισµό.

Στόχος µας, κ. Μουρελάτε, είναι µια νέα κανονικότητα, όπως αυτή νοείται στον προηγµένο κόσµο του 2020. Μια κοινωνία που οι άνθρωποι θα δηµιουργούν απερίσπαστοι, αφού η Πολιτεία θα έχει φροντίσει για όλα τα άλλα. Ξέρω από πρώτο χέρι ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνοµίας µπορούν να κάνουν µε αυταπάρνηση και επαγγελµατισµό τη δουλειά τους. Και εµείς θα βάλουµε το πλαίσιο για τη µεγιστοποίηση της αποτελεσµατικότητάς τους. Ας µην ξεχνάµε ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ∆ηµοκρατίας και της ελευθερίας.

Η Ν∆ έχει ασκήσει σφοδρή κριτική για τον χειρισµό των εθνικών µας θεµάτων. Τι το διαφορετικό σχεδιάζει να κάνει πιθανή δική σας κυβέρνηση, υπό το φως της εντεινόµενης τουρκικής προκλητικότητας;

Η κριτική που ασκούµε για τον χειρισµό των εθνικών θεµάτων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ειδικότερα από το δίδυµο Τσίπρα και Κοτζιά- αποδείχθηκε ορθή από την εξέλιξη των γεγονότων και τη λαϊκή ετυµηγορία. Είχα επισηµάνει από το βήµα της Βουλής ότι οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, ορµώµενοι από τον ανιστόρητο και ξεπερασµένο διεθνισµό τους, επιχείρησαν να υποτάξουν τα εθνικά θέµατα σε εκλογικές σκοπιµότητες. Βλέποντας την εσωτερική τους πολιτική να ναυαγεί και τυφλωµένοι από την προσωπική φιλοδοξία της υστεροφηµίας, θέλησαν να δοθεί µια γρήγορη λύση στο Σκοπιανό, ώστε να αλλάξουν την εσωτερική ατζέντα και να φανούν ως µάγοι της διπλωµατίας. ∆εν δίστασαν να υπονοµεύσουν τα εθνικά δίκαια και να αγνοήσουν τη βούληση και την ιστορική µνήµη του Ελληνισµού. Προς παρόµοιες κατευθύνσεις κι νήθηκαν στις ελληνοαλβανικές και ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ευτυχώς στα πεδία αυτά δεν πρόλαβαν να επιφέρουν αντίστοιχα µε το Μακεδονικό τραγικά τετελεσµένα.

Η κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας θα χειριστεί τα εθνικά θέµατα µε σεβασµό στην Ιστορία και στα εθνικά µας δίκαια. Θα επιµείνουµε στην τήρηση της νοµιµότητας και των κανόνων του διεθνούς δικαίου. ∆εν πρόκειται να διαπραγµατευθούµε από φόβο, αλλά ταυτόχρονα δεν φοβόµαστε να διαπραγµατευόµαστε, ενθυµούµενοι ότι οι διεθνείς σχέσεις στηρίζονται στον ρεαλισµό, στο δίκαιο και στην ισχύ.

Ποιες πολιτικές δυνάµεις θα µπορούσαν να είναι δυνητικοί σας σύµµαχοι την επόµενη των εκλογών ηµέρα για µείζονα ζητήµατα, όπως λ.χ. η αλλαγή του εκλογικού νόµου;

Την εποµένη των εκλογών, µε την ψήφο του ελληνικού λαού, θα σχηµατίσουµε αυτοδύναµη και ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να αλλάξει το τοπίο και να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Οπως δηµόσια διακήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επιδιώξουµε τις µέγιστες, δυνατές πολιτικές συµµαχίες, ώστε να προχωρήσουµε γρηγορότερα και αποτελεσµατικότερα στο βασικό αίτηµα της εποχής µας: τον θεσµικό εκσυγχρονισµό της χώρας και την ανακατασκευή του παραγωγικού µας ιστού. Στην πορεία αυτή, σύµµαχοί µας µπορούν να γίνουν όσοι ασπάζονται και σέβονται τη δηµοκρατία, τον κοινοβουλευτισµό, τα ανθρώπινα δικαιώµατα, τον ευρωπαϊκό προσανατολισµό της χώρας και τις εθνικές µας αξίες. ∆εν πρόκειται να κάνουµε εκπτώσεις στις αρχές µας και να προχωρήσουµε σε παρά φύσιν συνεργασίες, όπως έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα ∆ηµοκρατία είναι αποφασισµένη να πετάξει ψηλά, έστω και µόνη της, για να ανορθώσει τη χώρα.

Θα µπορούσατε να βρείτε κοινό τόπο µε σχηµατισµούς στα δεξιά της Ν∆, όπως µε το κόµµα Ελληνική Λύση;

Η Νέα ∆ηµοκρατία καλύπτει αποτελεσµατικά τον χώρο της ∆εξιάς µέχρι τις παρυφές της δηµοκρατικής Αριστεράς. ∆ηλαδή, την ισχυρή και δυναµική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Κύριε Μουρελάτε, εµείς δεν παίζουµε πολιτικά παιχνίδια. Aλλοι έκλειναν πονηρά το µάτι στη Χρυσή Αυγή -αρχής γενοµένης από την εκλογή Προέδρου της ∆ηµοκρατίας το 2015- και ταυτόχρονα χτυπούσαν φιλικά την πλάτη του «Ρουβίκωνα».

Η Νέα ∆ηµοκρατία είναι και θα παραµείνει το µεγαλύτερο και παραδοσιακότερο ελληνικό κόµµα, που έχει πει αλήθειες και έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία.