Πολιτική|15.06.2019 15:38

Στα Δωδεκάνησα περιοδεύει ο Αλέξης Τσίπρας (vid)

Newsroom

Περιοδεία στα Δωδεκάνησα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας από τη Ρόδο, όπου προσγειώθηκε απευθείας από τη Μάλτα, μετά την ολοκλήρωση της «Συνόδου του Νότου». 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του OPEN TV, η περιοδεία στα Δωδεκάνησα έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συνομιλήσει με εργαζομένους του Τουρισμού, θέλοντας να δείξει ότι η κυβέρνησή του δίνει μεγάλη έμφαση στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και των αμοιβών, ένα πεδίο που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμά του συγκρούεται με εκείνο της Νέας Δημοκρατίας. 

Σε έναν πρώτο χαιρετισμό που απηύθυνε στο νησί της Ρόδου στην περιοχή Μαντράκι, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι εκεί οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν για τη ζωή τους. 

Όσον αφορά συγκεκριμένα στον τομέα του Τουρισμού, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι έχουν εξαγγελθεί επιπλέον 150 προσλήψεις στο ΣΕΠΕ για την αύξηση των ελέγχων. Σημείωσε δε, πως και ενόψει των εκλογών, συγκρούονται δύο αντιλήψεις: «Η μία που θέλει την οικονομική ανάπτυξη να συμβαδίζει με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, και η άλλη που επιτρέπει την παραβατικότητα της κακώς εννοούμενης επιχειρηματικότητας με την έλλειψη ελέγχων. Αυτή η κακή αντίληψη (της επιχειρηματικότητας) βασίζεται στις offshore, την αποφυγή φορολογικών και εργασιακών ελέγχων».

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της Ρόδου στον τουρισμό εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή τριών συλλογικών συμβάσεων στους βασικούς κλάδους του τουρισμού καθώς και για τους ελέγχους που διενεργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, κάτι που έχει μειώσει σημαντικά, όπως ανέφεραν, την εργοδοτική αυθαιρεσία και παραβατικότητα.

Περισσότερα, στο βίντεο με το ρεπορτάζ του OPEN TV που ακολουθεί: 

Αλέξης ΤσίπραςπεριοδείαΔωδεκάνησαεθνικές εκλογές 2019