Πολιτική|17.06.2019 14:26

Κοτζιάς και Μογκερίνι θυμήθηκαν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Newsroom

Η Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, «τιτίβισε» με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία υπεγράφη σαν σήμερα πριν από έναν χρόνο, ανάμεσα στους Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, ηγέτες Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας και τους αρμόδιους ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά και Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Η Φεντερίκα Μογκερίνι, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναδημοσίευσε την ανάρτηση της ΕΕ, ενώ από την πλευρά τους οι δύο ΥΠΕΞ θυμήθηκαν την ημέρα, προχωρώντας σε ανάλογες αναρτήσεις και ανταλλαγή φιλοφρονήσεων. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο συνοριακό χωριό Ψαράδες στη Λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας ακριβώς πριν από έναν χρόνο, στις 17 Ιουνίου 2018.

T

Ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θυμήθηκε την πρώτη επέτειο από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter μια φωτογραφία που δείχνει τον ίδιο και τον Ντιμιτρόφ με τη λεζάντα: «Ένας χρόνος φίλε μου, Νίκολα Ντιμιτρόφ».

T

Από την πλευρά του, ο Ντιμιτρόφ αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Κοτζιά και σχολίασε κάτω από αυτήν: «Γράψαμε ιστορία σκεπτόμενοι το μέλλον, φίλε μου!».

Νίκος ΚοτζιάςΣυμφωνία των ΠρεσπώνΒόρεια ΜακεδονίαΝικολά Ντιμιτρόφ