Πολιτική|19.06.2019 08:13

ΝΔ: Προσκλητήριο Μητσοτάκη από το βήμα του ΣΕΒ - 49% γυναίκες στα ψηφοδέλτια

Σπύρος Μουρελάτος

Συµφωνία αλήθειας µε τον επιχειρηµατικό κόσµο πρότεινε εκ νέου, 19 ηµέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

«Εµείς θα µειώσουµε φόρους και εισφορές, θα βελτιώσουµε το επιχειρηµατικό περιβάλλον, θα διευκολύνουµε τη ρευστότητα των επιχειρήσεων. Και εσείς πρέπει να επενδύσετε στη χώρα, να πληρώνετε φόρους και εισφορές, να προστατεύετε το περιβάλλον και κυρίως να είστε δίπλα στους εργαζοµένους σας» σηµείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δηµοκρατίας, ο οποίος επέµεινε στην ανάγκη επαναπατρισµού των ύψους 10 δισ. ευρώ εταιρικών καταθέσεων, ως ένδειξη ξεκάθαρης ψήφου εµπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης επικαιροποίησε τη δέσµευσή του για αύξηση του κατώτατου µισθού µε ρυθµό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ. Ο πρόεδρος της Ν∆ δεν παρέλειψε, εξάλλου, να επαναλάβει την αδιαπραγµάτευτη, όπως τη χαρακτήρισε, προτεραιότητά του για ισχυρή ανάπτυξη µέσω της προσέλκυσης επενδύσεων µε βασικά εργαλεία τη µείωση φόρων, την καταπολέµηση της γραφειοκρατίας και την παροχή ρευστότητας στην πραγµατική οικονοµία.

Τολµηρές αποφάσεις

Καθ’ οδόν προς τις κάλπες της 7ης Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι «η χώρα δεν έχει πλέον περιθώρια ούτε για πειράµατα, για αστάθεια και για περιπέτειες», υπογραµµίζοντας ότι «στις 8 Ιουλίου η Ελλάδα χρειάζεται µια κυβέρνηση µε ισχυρή καθαρή εντολή, που θα πάρει γρήγορες και τολµηρές αποφάσεις». Επιστράτευσε, δε, και πάλι το δίληµµα «ή θα παραµείνουµε στον βάλτο της καθυστέρησης και της στασιµότητας ή θα βαδίσουµε στον δρόµο της νέας ευηµερίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, πάντως, ο πρόεδρος της Ν∆ έκρινε σκόπιµο να προϊδεάσει τους Ελληνες πολίτες και για τις δυσκολίες που θα αντιµετωπίσει η επόµενη κυβέρνηση, δίδοντας έµφαση στην τραγική, όπως την περιέγραψε, κατάσταση της ΔΕΗ, αλλά και στο µείζον πρόβληµα των κόκκινων δανείων. Την ίδια ώρα, η Ν∆ δηµοσιοποίησε χθες τους 419 υποψηφίους της σε όλη την επικράτεια.

Σύµφωνα µε στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δηµοσιότητα η Πειραιώς, 6 στους 10 υποψηφίους πολιτεύονται για πρώτη φορά, ενώ εάν αφαιρέσει κάποιος από το σύνολο τους 78 εν ενεργεία βουλευτές, το ποσοστό της ανανέωσης αγγίζει το 72%. Ωστόσο η ανανέωση είναι και ηλικιακή. Οι 139 υποψήφιοι εξ αυτών είναι κάτω των 45 ετών, µε τους 67 εξ αυτών να ανήκουν στη γενιά των 30άρηδων και τους 20 στη γενιά των 20άρηδων, ως εκ τούτου ο µέσος όρος ηλικίας ανέρχεται στα 49 έτη.

Τέλος, 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών, θεσµό που ίδρυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η Πειραιώς υπερέβη συνειδητά την ποσόστωση για τις γυναίκες, µε το 43% των υποψηφίων της να είναι γένους θηλυκού. Τέλος, ικανοποίηση επικρατεί στην Πειραιώς µετά την οριστικοποίηση της διεξαγωγής της τηλεµαχίας ανάµεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς του δηµοκρατικού τόξου την 1η Ιουλίου.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατίαεθνικές εκλογέςβουλευτικές εκλογές