Πολιτική|19.06.2019 09:38

Τσίπρας για Τουρκία: Το θερμό επεισόδιο υπάρχει πάντα στο μυαλό μας

Newsroom

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου μιλώντας στο OPEN TV.

«Υπάρχει στο μυαλό μας εδώ και πολλά χρόνια η πιθανότητα θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Είναι μια πιθανότητα που κάθε Έλληνας πρωθυπουργός κοιμάται και ξυπνάει μ’ αυτό. Το 1996 είχαμε ένα τέτοιο επεισόδιο. Θέλουμε καλές ένοπλες δυνάμεις. Είναι όλα άρτια, κοιμόμαστε ήσυχοι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Όταν είμαστε μια χώρα, που έχει να αντιμετωπίσει έναν απρόβλεπτο γείτονα, μεγαλύτερο και σε κόσμο, πρέπει να κάνουμε συμμαχίες και συμφωνίες. Αυτό έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα. Βλέποντας την ομόθυμη καταδίκη της ΕΕ και αύριο στις Βρυξέλλες πιστεύω ότι θα παρθούν μέτρα και βλέποντας όταν το 1996 όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός βγήκε κι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ, χωρίς να έχουν κάνει κάτι. Και βγήκε μετά η ΕΕ και είπε... βρείτε τα»

«Τώρα, έχουμε σθεναρή στάση της Ευρώπης και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις συμμαχίες της Τουρκίας στην περιοχή. «Δεν έχει ισχυρές συμμαχίες. Βλέπει ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ένα διμερές ζήτημα οι διαφορές της με την Κύπρο, όπως και με την Ελλάδα. Η ΑΟΖ της Κύπρου είναι και ΑΟΖ της Ευρώπης, τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης». 

ΚύπροςΑλέξης Τσίπραςκυπριακή ΑΟΖΤουρκία