Πολιτική|19.06.2019 10:46

«Κλειδώνει» το Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ - Τα δεδομένα για Γερουλάνο

Φώφη Γιωτάκη

Σειρά δράσεων και επισκέψεων στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου Αττικής έχουν προγραµµατίσει η Φώφη Γεννηµατά και οι υποψήφιοι βουλευτές του Κινήµατος Αλλαγής, στοχεύοντας στον χρόνο που αποµένει να συνοµιλήσουν µε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.

Χθες η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ περιόδευσε στον Κορυδαλλό, µαζί µε υποψήφιους βουλευτές της περιοχής, όπως ο συνεργάτης της Σταµάτης Μαλέλης, ο Δηµήτρης Διαµαντίδης που έχει σηµαντική απήχηση στη Β’ Πειραιώς, ο Νίκος Ορφανός (πρώην βουλευτής του Ποταµιού) κ.ά. Σήµερα το επιτελείο της κυρίας Γεννηµατά αναµένεται να δώσει τελική µορφή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, µετά την ολοκλήρωση της βολιδοσκόπησης στελεχών από διάφορους χώρους.

Ο Γερουλάνος

Οι πληροφορίες λένε ότι η Χαριλάου Τρικούπη έχει «κλειδώσει» την 11ηθέση για τον Παύλο Γερουλάνο, ενώ όπως είναι γνωστό επικεφαλής θα είναι ο Γιώργος Καµίνης και ακολουθούν οι Θόδωρος Μαργαρίτης και Παύλος Χρηστίδης. Το «κλειδί» για τη σύνθεση της δωδεκαµελούς οµάδας είναι ότι λόγω της ποσόστωσης οι επτά θα είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες, ενώ αναµένεται να υπάρχει εκπρόσωπος από τον απόδηµο Ελληνισµό, κοινωνικούς φορείς και διάφορες εσωκοµµατικές τάσεις.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες για τις ανακατατάξεις στο εσωτερικό των Ευρωπαίων Σοσιαλδηµοκρατών. Η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί καθοριστικής σηµασίας την εκλογή της Iratxe Garcia ως επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλιστών και ∆ηµοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μάλιστα, η κυρία Γεννηµατά µε ανάρτησή της συνεχάρη τη νέα επικεφαλής, τονίζοντας «συνεχίζουµε µαζί τον αγώνα για µια Ευρώπη µε ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, πραγµατική σύγκλιση και ανοιχτή κοινωνία».

ψηφοδέλτιο ΕπικρατείαςΠαύλος Γερουλάνοςεθνικές εκλογέςΚΙΝΑΛ