Πολιτική|20.06.2019 10:24

Νέα Δημοκρατία: Η «σφαγή» των καραµανλικών

Αντώνης Γκιόκας

Ολα δείχνουν, λοιπόν, ότι ορισµένοι προσπαθούν να κλείσουν τους λογαριασµούς τους µε το παρελθόν της παράταξης και να δηµιουργήσουν µία ΝΔ κοµµένη και ραµµένη στα µέτρα τους.

Στο παραπάνω συµπέρασµα οδηγήθηκε ένας «γαλάζιος» κατάσκοπός µου, που µου µίλησε για τη «µεγάλη σφαγή» των καραµανλικών. Ετσι τουλάχιστον την ονόµασε εκείνος. Ξεκινάµε από τον Βόρειο Τοµέα της Β’ Αθηνών: Παρά το γεγονός ότι εκεί θα είναι υποψήφιος ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, κόπηκε ένας στενός συνεργάτης του Κώστα Καραµανλή, ο Γιάννης Παπαθανασίου.

Στην Α’ Αθηνών, δεν θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Βουλγαράκης, φαντάζοµαι γιατί ορισµένοι θεωρούν ότι υπάρχουν... καλοί και κακοί «βατοπεδινοί». Συνεχίζω µε την Ξάνθη, όπου ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίων, αντιδρώντας στην παρουσία του πασόκου Δηµήτρη Σαλτούρου. Στη Θεσπρωτία, δεν θα είναι στη λίστα της ΝΔ ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας, παρότι το θεωρούσε σίγουρο. Ακόµα ένα στοιχείο της «µεγάλης σφαγής» είναι το κόψιµο της Φεβρωνίας Πατριανάκου στη Λακωνία. ∆ιαφορετική περίπτωση είναι ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, που ούτε αυτός όµως θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια. Οπως φαίνεται, µάλλον είχε δίκιο ο κατάσκοπός µου που µου εξιστόρησε τα γεγονότα...

Νέα ΔημοκρατίαΚώστας Καραμανλήςβουλευτικές εκλογέςεθνικές εκλογές