Πολιτική|20.06.2019 16:28

Εθνικές εκλογές 2019: Τα ιστορικά debates των πολιτικών αρχηγών (vid)

Newsroom

H πρωινή εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος 7» έκανε αναδρομή σε debate πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα η ιστορική αναδρομή ξεκινάει τον Μάρτιο του 1990.

Σε εκείνο το debate συμμετείχαν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Χαρίλαος Φλωράκης. Το συγκεκριμένο debate που είχε συντονιστή τον Γιάννη Καψή δεν είχε πραγματοποιηθεί σε τηλεοπτικό studio.

Το επόμενο πραγματοποιήθηκε το 1993. Και σε αυτό πρωταγωνιστές ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. To τρίτο debate έγινε πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1996. Σε αυτό συμμετείχαν ο Κώστας Σημίτης καθώς και ο Μιλτιάδης Έβερτ.

Το 2000 πραγματοποιήθηκε debate ανάμεσα σε Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή και το 2004 ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Καραμανλή.

Στο debate που πραγματοποιήθηκε πριν τις εκλογές του 2007 συμμετείχαν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Καραμανλής, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Στέλιος Παπαθεμελής.

Στις εκλογές του 2009 το debate έγινε με τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου, του Κώστα Καραμανλή, του Αλέξη Τσίπρα, της Αλέκας Παπαρήγα και του Νίκου Χρυσόγελου.

Το επόμενο πραγματοποιήθηκε πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και σε αυτό συμμετείχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Δείτε το βίντεο του Open TV

debateεθνικές εκλογές 2019