Πολιτική|20.06.2019 18:32

Η υποψηφιότητα Κυριάκου με το ΚΙΝΑΛ, ο Φλωράκης, ο Καμίνης και η Φώφη

Τίμος Φακαλής

Μια πολιτική συζήτηση πριν αρκετό καιρό με τον τέως δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ήταν  η αφορμή για να  ρθει η επίσημη πρόταση από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και να κλειδώσει η υποψηφιότητά του πρώην υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκου Κυριάκου στο ψηφοδέλτιο του κινήματος στην Α΄ Θεσσαλονίκη όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνάντηση την Πέμπτη με δημοσιογράφους. 

Μεγαλωμένος μέσα σε σπίτι με έντονες πολιτικές αναφορές και ζυμώσεις γρήγορα κόλλησε το μικρόβιο της πολιτικής από τα παιδικά του χρόνια. Ο πατέρας του ήταν  γραμματέας στην τοπική οργάνωση του ΚΚΕ στο Βόλο, στενός φίλος και συνεργάτης του Χαρίλαου Φλωράκη ενώ αρκετά καλοκαίρια παραθέριζαν μαζί στο Βόλο.  Από το ‘89 ο πατέρας του  και μια παρέα μαζί με τον Μίμη Ανδρουλάκη πήγε και εγκαταστάθηκε στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ είπε ο Κυριάκος Κυριάκος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος έβλεπε από μικρός τα πράγματα πιο ρεαλιστικά. 

«Η Θεσσαλονίκη είναι η πιο προοδευτική πόλη, με τα πιο προοδευτικά ρεύματα τα οποία είναι καταπιεσμένα από τα πιο συντηρητικά καπάκια. Και η Θεσσαλονίκη πρέπει να πετάξει τα συντηρητικά καπάκια από πάνω της. Είναι σε καλό δρόμο  και βοήθησε και η τοπική αυτοδιοίκηση σε αυτό το πράγμα τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ. στην Α’ Θεσσαλονίκης περιγράφοντας την ατζέντα του για την πόλη. 

Εξηγώντας του λόγους που κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο  είπε ότι είναι αναγκαίο να επανέλθει η πολιτική σκέψη και ο πολιτικός λόγος στην κοινωνία. «Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει μία πολύ μεγάλη περίοδο εσωστρέφειας.  Σε κάποια σημεία δικαιολογημένης γιατί πρέπει να αναλύσει τα αίτια της κατάρρευσης των ποσοστών του μέσα σε μία δεκαετία. Νομίζω,  όμως, ότι το χει παρακάνει με την  περίοδο εσωστρέφειας». 

Σύμφωνα με τον ίδιο ήρθε η ώρα το ΚΙΝ.ΑΛ. να ανακτήσει τις δυνάμεις του από τη βάση μέχρι την κορυφή και να συνειδητοποιήσει ότι είναι μία καθαρή δύναμη, η μεγαλύτερη και πιο υπεύθυνη πολιτικά παράταξη που έχει αναδείξει η μεταπολίτευση. «Αυτό το αίσθημα λίγο φόβου, λίγο ντροπής να λέει κάποιος ότι είναι ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει» πρόσθεσε. 

Ο κ. Κυριάκος υπογράμμισε ότι ένα από τα λάθη του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι δεν ανέδειξε ποιοι ήταν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την κρίση και για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας. Ξεχάστηκαν, είπε, οι ευθύνες του Κώστα Καραμανλή και σε αυτό βοήθησε πολύ και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Βλέπουμε και έναν έντονο αριστερό Καραμανλισμό τα τελευταία χρόνια».  

Σημείωσε ότι η πόλη πρέπει να επενδύσει στους νέους που έρχονται εδώ για σπουδές στα πανεπιστήμια και επισήμανε πως πρέπει να δοθούν κίνητρα για ειδικές κατηγορίες και τομείς που αφορούν την έρευνα και άλλες ανάλογες επιχειρηματικές δράσεις. Τόνισε, επίσης, ότι απαιτείται ένας νέος αστικός σχεδιασμός με έμφαση στην αξιοποίηση της εγκαταλειμμένης και αναξιοποίητης δυτικής εισόδου της πόλης.

Αποκάλυψε, παράλληλα, ότι η υποψηφιότητά του δεν έχει σχέση με την απόφασή του να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ. «Την απόφαση να φύγω την έλαβα πριν από ένα χρόνο, δεν έχει σχέση με τις εκλογές, η υποψηφιότητά μου προέκυψε στη συνέχεια, είχα αποφασίσει ότι αυτός ο κύκλος είχε κλείσει για μένα και ήθελα να κάνω πλέον άλλα πράγματα», ανέφερε ο κ. Κυριάκος. Το «παρών» στη συνάντηση του κ. Κυριάκου με τους δημοσιογράφους έδωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης.

ΚΙΝΑΛΚυριάκος Κυριάκος