Πολιτική|22.06.2019 09:48

Κυριάκος Κυριάκος: Από την Τούµπα στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ

Newsroom

Mε πρόταση του Γιώργου Καµίνη προς τη Φώφη Γεννηµατά βρέθηκε υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Κυριάκος, έπειτα από 20 χρόνια παρουσίας στον ΠΑΟΚ ως υπεύθυνος επικοινωνίας.

Ο Κυριάκος γεννήθηκε το 1978 στην Καρδίτσα, µεγάλωσε στον Βόλο και το 1997 ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ, ενώ από το 2004 ανέλαβε τη διεύθυνση επικοινωνίας στην ΠΑΕ. «Είχα πάρει την απόφασή µου να αποχωρήσω από τη θέση µου στην ΠΑΕ πριν από έναν χρόνο.

Η µία απόφαση δεν είχε σχέση µε την άλλη» είπε προχθές, παρουσιάζοντας την υποψηφιότητά του. Μεγάλωσε σε πολιτικοποιηµένο σπίτι, αφού ο πατέρας του ήταν κοµµουνιστής, προσωπικός φίλος του Χαρίλαου Φλωράκη και γραµµατέας της οργάνωσης στον Βόλο τη δεκαετία του ’80, οπότε η ενασχόληση µε την πολιτική, έστω και αν προέκυψε πολύ αργότερα, ήρθε σχεδόν σαν φυσική εξέλιξη.

«Εγώ πάντα ΠΑΣΟΚ ήµουν» προσέθεσε και δήλωσε κεντροαριστερός και σοσιαλιστής όλα τα χρόνια της ζωής του. Η µεγαλύτερη πρόκληση για τον ίδιο είναι το ΠΑΣΟΚ να διευρυνθεί και σε µία τετραετία να επανέλθει εκεί που ήταν. «Αυτό το αίσθηµα της ντροπής, του φόβου να λέει κάποιος ότι είναι ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να σταµατήσει να έχει στραµµένα τα βέλη επάνω του. Παραέδειξε ανωτερότητα. Παρακάναµε κριτική».

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη ανέφερε πως θέλει να τη δει ως «πόλη-πρότυπο». Οπως ανέφερε, είναι «η πόλη µε τα πιο προοδευτικά ρεύµατα, ωστόσο έχει πάνω της σκληρά συντηρητικά “καπάκια” τα οποία πρέπει να πετάξει»

* Δημοσιεύθηκε στη στήλη Παραπολιτικά

ΠΑΟΚΚυριάκος ΚυριάκοςΚΙΝΑΛ